Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Dentist Pass, που αφορά τον δωρεάν  προληπτικό οδοντιατρικό για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η αίτηση για το Dentist Pass γίνεται μέσω ηλεκτρονονικής πλατφόρμας vouchers.gov.gr/dentistpass  https://vouchers.gov.gr/dentistpass με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του Taxisnet και οι δικαιούχοι θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 40 ευρώ.

Προσοχή! Αφορά αποκλειστικά παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2011 έως και 2016.

Dentist

Dentist Pass: Οι ημερομηνίες για αίτηση με βάση τον ΑΦΜ στο gov.gr

Συγκεκριμένα και βάση τον προγραμματισμό οι αιτήσεις θα ανοίξουν ως εξής:

  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1 & 2, από την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 3, από την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 4, από την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 5, από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 6, από την Τρίτη 30 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 7, από την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 8, από την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 9, από την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 0, από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
Dentist

Dentist Pass: Επίδομα χωρίς αίτηση στο gov.gr

Η αίτηση, ωστόσο, μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ, από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 για όλα τα ΑΦΜ.

Πότε λήγουν οι αιτήσεις

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις (για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω ΚΕΠ), ως λήξη υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Dentist

Βήμα – βήμα η αίτηση για το dentist pass

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισέρχεται ένας εκ των ασκούντων την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα μέσω των κωδικών Taxisnet και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, συμπληρώνοντας τον ΑΜΚΑ ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α) του ανήλικου καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην εφαρμογή και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί. Κάθε χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας μέχρι του άνω ποσού, που παρέχονται από οποιονδήποτε ιδιώτη οδοντίατρο, ενώ το ποσό είναι διαθέσιμο για ένα ημερολογιακό έτος. Το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα πρόσωπα για την πραγματοποίηση πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στον ανήλικο δικαιούχο και δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο.