Από τον επόμενο μήνα θα μπορούν οι γονείς να λάβουν τα 40 ευρώ ανά παιδί ώστε στη συνέχεια να προγραμματίσουν το ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους κάνοντας απλά χρήση του νέου voucher Dentist Pass.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Dentist Pass ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει 101.926 αιτήσεις προκειμένου τα παιδιά 6 έως 12 ετών να φροντίσουν τα δόντια τους.

Οι προληπτικές πράξεις του Dentist Pass  αφορούν σε:

  • Έλεγχο στοματικής υγιεινής
  • Καθαρισμό – απομάκρυνση πλακών
  • Φθορίωση
  • Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Η διαδικασία

Ένας εκ των ασκούντων την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr μέσω των κωδικών Taxisnet και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, συμπληρώνοντας τον ΑΜΚΑ ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α) του ανήλικου. Επίσης, συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην εφαρμογή και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι από την Τρίτη, 6 Ιουνίου, είναι εφικτή και η υποβολή αιτήσεων μέσω ΚΕΠ. Ως λήξη υποβολής αιτήσεων ορίστηκε η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί. Η χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας μέχρι του άνω ποσού, που παρέχονται από οποιονδήποτε ιδιώτη οδοντίατρο. Το χρηματικό ποσό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την πραγματοποίηση πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στον ανήλικο δικαιούχο και δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο.