Στο δίκτυο συμβεβλημένων οδοντιατρείων της MEDIADENT

Μια μοναδική παροχή στους ασφαλισμένους της προσφέρει η Groupama Ασφαλιστική στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Mediadent, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης για την καλή διατήρηση της υγείας και, ειδικότερα, της στοματικής υγιεινής.

Οι ασφαλισμένοι της εταιρείας που έχουν αποκτήσει και θα  εξαργυρώσουν το Dentist Pass voucher των €40 για τα παιδιά τους στα συμβεβλημένα οδοντιατρεία της Mediadent, θα λαμβάνουν χωρίς κόστος αντίστοιχες υπηρεσίες αξίας 40 ευρώ επιπλέον, είτε για τα παιδιά είτε για άλλο μέλος της οικογένειάς τους.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε  με τα συμβεβλημένα ιατρεία Mediadent της Groupama Ασφαλιστικής στo τηλέφωνo 231 555 3545.

Τι είναι το Dentist Pass

Το Dentist Pass θεσπίστηκε το 2023 από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης της υγείας. Πρόκειται για ένα voucher αξίας 40 ευρώ, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Μέσω αυτού τα παιδιά θα υποβληθούν σε βασικό οδοντιατρικό έλεγχο και θα λάβουν οδοντιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν καλύπτονται καθόλου από τον ΕΟΠΥΥ.

Με την εν λόγω δράση, ο στόχος είναι να ενισχυθεί η προληπτική οδοντιατρική στη νέα γενιά και να εμπεδωθεί τελικά η φιλοσοφία της πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό, βασική επιδίωξη του Dentist Pass είναι να κατανοήσουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά τους την αξία της επιμελούς φροντίδας της στοματικής κοιλότητας, προκειμένου να αποφευχθούν τα σοβαρά οδοντιατρικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Πιο αναλυτικά, το Dentist Pass περιλαμβάνει επίσκεψη στον οδοντίατρο, κατά την οποία οι ωφελούμενοι δικαιούνται τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  1. Έλεγχος του επιπέδου της στοματικής υγιεινής του παιδιού
  2. Φθορίωση δοντιών
  3. Καθαρισμός δοντιών
  4. Ενημέρωση και παροχή οδηγιών στους γονείς και στα παιδιά για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής.
Dentist Pass: Eπιπλέον επιδότηση 40€ από τη Mediadent σε συνεργασία με την Groupama

Πώς θα αποκτήσετε το Dentist Pass

Ωφελούμενοι του Dentist Pass είναι όσα παιδιά έχουν γεννηθεί από το 2011 έως το 2017, μένουν στην Ελλάδα και έχουν εκδώσει ΑΜΚΑ ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού. 

Η αίτηση για τη λήψη του voucher κατατίθεται από το ενήλικο φυσικό πρόσωπο που ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ή του παρέχει ασφαλιστική κάλυψη. Αυτό το φυσικό πρόσωπο λοιπόν θα λάβει σε πίστωση τα 40 ευρώ του voucher και λογίζεται ως δικαιούχος. 

Οι δικαιούχοι γονείς, που υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες, μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε όποιον οδοντίατρο επιθυμούν κάνοντας απλώς χρήση του voucher Dentist Pass, το οποίο είναι μια ψηφιακή κάρτα που θα προμηθευτούν μετά την αίτηση που θα συμπληρώσουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr/dentistpass. Η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις μέχρι και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε και εξαργυρώνεται μέσω της χρήσης ψηφιακού πορτοφολιού από κινητό τηλέφωνο.

Γιατί είναι σημαντική η καλή στοματική υγεία;

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα από το 2010 και η έλευση της πανδημίας του κορονοϊού έχουν καταστήσει οικονομικά δυσβάσταχτη την οδοντιατρική φροντίδα, κάτι το οποίο έχει επισημάνει προσφάτως ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Δεβλιώτης.

Στην Ελλάδα η οδοντιατρική φροντίδα καλύπτεται σχεδόν αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς παραμένει εκτός των ασφαλιστικών καλύψεων που προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους.

Η καλή στοματική υγιεινή διασφαλίζει ότι ο άνθρωπος δεν θα πληγεί από άλλες παθήσεις, καθώς τα στοματικά νοσήματα, όπως οι παθήσεις των ούλων και η τερηδόνα που συγκαταλέγονται στα πιο συνήθη, ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρές παθήσεις σε άλλα όργανα του σώματος, εάν δεν αντιμετωπιστούν στον σωστό χρόνο με τον κατάλληλο τρόπο. Ενδεικτικά, η παραμέληση της φροντίδας της στοματικής κοιλότητας μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, καρδιοπάθειες, αναπνευστικά νοσήματα, ακόμη και καρκίνους, ενώ ταυτόχρονα ο διαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων των ούλων.

Βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας οι στοματικές νόσοι αποτελούν τις συχνότερες μη μεταδοτικές νόσους και επηρεάζουν τους ανθρώπους σε όλη την πορεία της ζωής τους. Ειδικότερα, αυτές οι νόσοι αντιστοιχούν στο 5,3% του συνολικού σταθμισμένου προσδόκιμου ζωής με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Πρωτίστως για τα παιδιά, υποβαθμισμένη στοματική υγεία και απουσία οδοντιατρικής φροντίδας συνεπάγεται μειωμένη απόδοση στο σχολείο, ψυχοσωματικά συμπτώματα ακόμη και κοινωνικό στιγματισμό.