Το τρίτο κατά σειρά δωρεάν webinar για τα προσωπικά δεδομένα και το πρώτο στα ελληνικά θα διοργανώσει στις 17 Μαρτίου το ελληνικό παράρτημα της European Association of Data Protection Professionals #EADPP, μιας Ένωσης επαγγελματιών της ιδιωτικότητας με μέλη επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη και κύριο πεδίο ενασχόλησης τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, γνωστό ως GDPR.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Homo Digitalis με εισηγητές της και στις τρεις ενότητες, ενώ σύντομο σχολιασμό επί των θεμάτων θα πραγματοποιήσουν η πρόεδρος του ελληνικού παρατήματος EADPP, Όλγα Τσιπτσέ και η πρόεδρος της EADPP, Μαρία Ραφαήλ. Γενικός συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο γενικός γραμματέας του ελληνικού παραρτήματος, Δημοσθένης Κωστούλας. Τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του webinar για τα προσωπικά δεδομένα είναι τα ακόλουθα:

 

Εκστρατεία Reclaim your Face

Περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές οργανώσεις συλλέγουν υπογραφές στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας πολιτών για την απαγόρευση μαζικής βιομετρικής παρακολούθησης στους δημόσιους χώρους. Τι περιλαμβάνει αυτή η πρωτοβουλία και γιατί είναι σημαντική; Εισηγήτρια: Ελπίδα Βαμβακά (Πρόεδρος ΔΣ Homo Digitalis) Σχολιασμός: Λευτέρης Χελιουδάκης (μέλος ελληνικού παρατήματος EADPP).

 

My Data Done Right

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιδιώκει να παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες της να ασκήσουν εύκολα και γρήγορα τα δικαιώματα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Τι δυνατότητες περιλαμβάνει η πλατφόρμα και ποια είναι τα περιθώρια βελτίωσης της με τη συνδρομή των χρηστών και των επαγγελματιών της ιδιωτικότητας. Εισηγητής: Στέργιος Κωνσταντίνου (τακτικό μέλος Homo Digitalis), Σχολιασμός: Τάσος Μαλισάγκος (μέλος ελληνικού παρατήματος EADPP).

 

Δράσεις Επικαιρότητας-13033

Τον Φεβρουάριο του 2021 πέντε μέλη της Homo Digitalis υπέβαλλαν καταγγελίες κατά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για παράβαση των κανόνων του GDPR όσον αφορά στη χρήση του γνωστού σε όλους μας «πανδημικού» αριθμού 13033. Πώς φτάσαμε ως εκεί και ποιες είναι οι προκλήσεις που ανακύπτουν; Εισηγήτρια: Μαρίνα Ζαχαροπούλου (τακτικό μέλος Homo Digitalis), Σχολιασμός : Σοφία Τσιπτσέ (μέλος ελληνικού παρατήματος EADPP).

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 της 17ης Μαρτίου, είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες ή για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο: greece@eadpp.eu.

 

EADPP