Για την πολυετή δραστηριότητά της στην ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων και τη σημαντική συμβολή της στην εξέλιξη της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας βραβεύτηκε η ELPEN από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η απονομή της συγκεκριμένης τιμητικής διάκρισης έγινε σε αναγνώριση της μακροχρόνιας συνεργασίας που έχει η εταιρεία με το Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, που έλαβε χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών προς τιμή της φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν 21 ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια στην ανάπτυξη φαρμάκων στη χώρα μας και διατηρούν συνεργασία με το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Η ELPEN εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θεόδωρο Τρύφων, Co – CEO της εταιρείας και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ) και τον κ. Δημήτρη Πενταφράγκα, Formulation Development Manager της ELPEN. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, της Πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου και θεσμικών συλλογικών φορέων.

Με δραστηριότητα που ξεπερνά τον μισό αιώνα η ELPEN είναι μία αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία που ιδρύθηκε το 1965 από τον οραματιστή φαρμακοποιό κ. Δημήτρη Πενταφράγκα. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή επώνυμων φαρμάκων και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά.

Η παραλαβή της σχετικής τιμητικής διάκρισης έγινε από τον κ. Δημήτρη Πενταφράγκα, Formulation Development Manager της ELPEN, ο οποίος δήλωσε «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ για να παραλάβω αυτό το βραβείο εκ μέρους της Διοίκησης της ELPEN. Η διάκριση αυτή έχει μεγάλη σημασία για ολόκληρο τον οργανισμό της ELPEN. Ως Εταιρεία από την ίδρυσή μας, μέχρι και σήμερα, βρισκόμαστε δίπλα στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και φυσικά στον Έλληνα Ασθενή και στην ελληνική Κοινωνία. Ο Ιδρυτής της Εταιρείας μας είχε ένα Όραμα, να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Με αυτό το Όραμα πορεύτηκε τα επόμενα χρόνια και η δεύτερη γενιά. Εγώ, ως εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς, δεσμεύομαι να συνεχίσουμε την προσφορά της ELPEN στην εθνική μας οικονομία, την ελληνική κοινωνία, την έρευνα και τον άνθρωπο».