Βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Embryoclinic στο πλαίσιο των Healthcare Business Awards, ενός θεσμού που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας.  Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν φέτος ο ακαδημαϊκός και πρώην πρωθυπουργός της χώρας, κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Το φετινό βραβείο της Embryoclinic #BRONZE AWARD αφορά στην κατηγορία «e-Health: Ψηφιακές εφαρμογές υποστήριξης του επαγγελματία Υγείας». Πρόκειται για μια κατηγορία που επιβραβεύει την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη βέλτιστη χρήση του τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Υγείας.

Η ολιστική προσέγγιση των υπηρεσιών Υγείας που υποστηρίζει η επιστημονική και ιατρική ομάδα της Embryoclinic και η ανάγκη προσαρμογής των υπηρεσιών Υγείας στην ψηφιακή εποχή αποτέλεσαν κινητήριο δύναμη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός λογισμικού καταγραφής και φύλαξης ιατρικού φακέλου ασθενών. Η καινοτόμος και πρωτοπόρος αυτή υπηρεσία  έχει ως στόχο να βοηθήσει, να επιταχύνει και να υποστηρίξει τεχνικά την επίσκεψη του ασθενή στο ιατρείο του επαγγελματία Υγείας, την ταχύτερη διάγνωση της ασθένειάς του, αλλά και την ανεύρεση της κατάλληλης θεραπείας.

Healthcare

«Με εφαλτήριο τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών, έχουμε δημιουργήσει και διαρκώς αναβαθμίζουμε το φυσικό και ψηφιακό πλαίσιο όπου παρέχουμε ιατρικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς μας. Η Μονάδα μας για άλλη μία φορά αναδεικνύεται μεταξύ των φορέων που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας, στην υποστήριξη των αιτημάτων των ασθενών, καθώς και στην προαγωγή της κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας» σημείωσε σχολιάζοντας τη βράβευση ο ιδρυτής και επικεφαλής της Embryoclinic, Dr Hλίας Τσάκος, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Χειρουργός και Γυναικολόγος Αναπαραγωγής.

Περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στο Κελλάρι Παπαχρήστου στην Παιανία, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας έναντι της COVID-19, προκειμένου να τιμήσουν τις καλύτερες πρωτοβουλίες της προσφοράς στην Υγεία, την Επιστήμη και την Κοινωνία για τη χρονιά που πέρασε. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν για έκτη χρονιά από την Boussias και το Health Daily.