Euromedica Αρωγή - Συνέντευξη Σταυριάνας Μπακατσέλου

 

Euromedica- Αρωγή Θεσσαλονίκης- Η καινοτομία στην Αποκατάσταση και Αποθεραπεία- Συνέντευξη Σταυριάνα Μπακατσέλου

Τεχνολογίες αιχµής, µείωση χρόνου νοσηλείας, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες µε διεθνείς διαπιστεύσεις είναι µερικά µόνο από τα δυνατά «χαρτιά» του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης.

Εννιά στους δέκα ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί στο Κέντρο θα το σύστηναν  σε γνωστούς και φίλους, καθώς σε ποσοστό 97% έµειναν απόλυτα ικανοποιηµένοι από τις ιατρικές υπηρεσίες, κατά 98% από τις υπηρεσίες νοσηλευτικής και κατά 98% από τις υπηρεσίες θεραπείας!

Άλλωστε, όπως σημειώνει σε συνέντευξή της στο περιοδικό Health More η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξης του Κέντρου, Σταυριάνα Μπακατσέλου, στη Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης οι ασθενείς βρίσκουν έναν πραγματικό σύμμαχο απέναντι στην πάθησή τους.«Το Κέντρο μας αποτελεί πρότυπο στους τομείς της αποκατάστασης και της αποθεραπείας σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και προσεγγίζοντας ολιστικά τους ασθενείς με οξείες ή χρόνιες παθήσεις», εξηγεί η κα Μπακατσέλου. Τονίζει δε πως όλα τα στελέχη της Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης, από την ιατρική, νοσηλευτική και θεραπευτική ομάδα μέχρι τα διοικητικά στελέχη, χαρακτηρίζονται από το πάθος τους για τη φροντίδα αυτών που έχουν ανάγκη.

 

Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στο Κέντρο σας;

Επενδύουμε συνεχώς σε τεχνολογία αιχμής, με στόχο τη γρήγορη αποκατάσταση και επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητά του. Εδώ και καιρό μάλιστα η ρομποτική τεχνολογία έχει γίνει… αρωγός μας. Ειδικότερα, το Κέντρο Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης διαθέτει τα ρομποτικά συστήματα LOKOMAT και ARMEO, που έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τις παθήσεις. Το μεν πρώτο είναι η πλέον σύγχρονη συσκευή στη ρομποτική υποβοηθούμενη αποκατάσταση της βάδισης, το δε δεύτερο αφορά στην τρισδιάστατη επανεκπαίδευση κίνησης άνω άκρου.

 

Τι χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες αποθεραπείας και αποκατάστασης του Κέντρου σας;

Το επίπεδο των υπηρεσιών αποθεραπείας και αποκατάστασης είναι το υψηλότερο δυνατό και πέραν της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του εκάστοτε προβλήματος, φροντίζουμε να μειώνουμε τον χρόνο νοσηλείας. Μάλιστα, εργαζόμαστε πέρα από στατιστικές και αριθμούς, αφού καταφέραμε να πετύχουμε πολύ χαμηλότερη διάρκεια κλειστής νοσηλείας από αυτή που εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και κατά 50%. Η μείωση αυτή μεταφράζεται σε γρήγορο θεραπευτικό αποτέλεσμα, σε ταχύτερη επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητά του και βέβαια σε μείωση των απαιτούμενων δαπανών.

 

Μας έχετε συνηθίσει και σε πολλές πρωτιές…

Είναι αλήθεια. Για παράδειγμα η Αρωγή είναι το πρώτο πιστοποιημένο Κέντρο Αποκατάστασης στην Ελλάδα στη χρήση της κλίμακας FIM™ (Functional Independence Measure), μιας διεθνώς αναγνωρισμένης κλίμακας που αξιολογεί τη λειτουργική ανεξαρτησία των ασθενών, καταγράφοντας την πρόοδό τους και μετρώντας τα αποτελέσματα του προγράμματος αποκατάστασης.

Επίσης, κατέχουμε τη διεθνή διαπίστευση για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αποκατάστασης CARF, που είναι το υψηλότερο επίπεδο παγκόσμιας πιστοποίησης στην αποκατάσταση. Πρόκειται για μια πιστοποίηση την οποία κατέχουν μόνο 14 κέντρα στην Ευρώπη, ενώ η Αρωγή είναι η μοναδική που την έχει λάβει στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Για την απόκτηση και διατήρηση της πιστοποίησης CARF πρέπει να τηρούνται διαρκώς συγκεκριμένα πρωτόκολλα εργασίας και διαδικασιών, να παρέχεται διαρκής εκπαίδευση στο προσωπικό και να παρακολουθούνται οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της αποκατάστασης και αποθεραπείας.

 

Ποιες είναι οι παθήσεις που αναλαμβάνετε;

Προσφέρουμε υπηρεσίες αποκατάστασης σε άτομα που πάσχουν από μυοσκελετικές παθήσεις, νευρολογικές παθήσεις, τραυματισμούς, ογκολογικές παθήσεις, παθήσεις με οξύ και χρόνιο πόνο, καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις και παχυσαρκία. Τα δε θεραπευτικά προγράμματα που προσφέρονται περιλαμβάνουν φυσικοθεραπεία, υδροθεραπεία -3 εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, διατροφολογική υποστήριξη και κοινωνική υπηρεσία.

 

Υπάρχει πρόβλεψη για υπηρεσίες προς ασθενείς που έχουν ολοκληρώσει την αποκατάστασή τους στην Κλειστή Νοσηλεία;

Το Κέντρο διαθέτει και Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας, που απευθύνεται τόσο στους ασθενείς μας που έχουν ολοκληρώσει την αποκατάστασή τους στην Κλειστή Νοσηλεία, όπως προείπατε, όσο και σε άτομα που δεν χρειάζονται εξαρχής 24ωρη παρακολούθηση. Στην Ημερήσια Νοσηλεία διαμορφώνουμε εξατομικευμένα προγράμματα εφαρμόζοντας υπερσύγχρονες τεχνικές και μεθόδους για την αντιμετώπιση παθήσεων, όπως νευρολογικές ή μυοσκελετικές παθήσεις, αθλητικές κακώσεις και παθήσεις σπονδυλικής στήλης. Επίσης νέο τμήμα αποτελεί το Ιατρείο Πόνου για τη διαχείριση ασθενών με οξύ ή χρόνιο πόνο.

 

Euromedica Αρωγή - Συνέντευξη Σταυριάνας Μπακατσέλου

Νούμερο 1 στην Αποκατάσταση και Αποθεραπεία

Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Euromedica-Αρωγή.

INFO!

Τέρμα 17ης Νοεμβρίου, Ελαιώνες, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, 54301,

Τηλ.: 2310 986 000

www.euromedica-arogi.gr