Η Γενική Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών της, προχώρησε στην κατ’ αποκλειστικότητα εγκατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα του ρομποτικού συστήματος Stryker Μako τελευταίας γενιάς, το οποίο παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στην αντιμετώπιση των παθήσεων γόνατος και ισχίου.

Στον Κυανού Σταυρό, ο οποίος διακρίνεται για την εξειδίκευσή του στις ορθοπαιδικές παθήσεις,  έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία οι πρώτες επεμβάσεις με τη χρήση του εξελιγμένου ρομποτικού βραχίονα Μako, που επιτρέπει την ολική αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου, με ελάχιστη επεμβατικότητα, υψηλή ακρίβεια τοποθέτησης εμφυτευμάτων και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Η  ρομποτική τεχνολογία στην ορθοπαιδική χρησιμοποιείται με επιτυχία στα μεγαλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ και πολλών χωρών της Ευρώπης. Η αρθροπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση με τη μεγαλύτερη άνοδο τα τελευταία χρόνια, λόγω της αποτελεσματικότητάς της, καθώς βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.

 

Ρομποτική Τεχνολογία

 

Πλεονεκτήματα του συστήματος Mako

O ορθοπαιδικός χειρουργός με τη χρήση του ρομποτικού βραχίονα μπορεί να επιτύχει καλύτερο αποτέλεσμα με ακριβή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, πράγμα που συνεπάγεται τη μακροβιότητά τους για πολλές δεκαετίες και την ικανοποίηση του ασθενούς για το χειρουργικό αποτέλεσμα. Ο χρόνος νοσηλείας είναι μικρός, μόλις  1 με 2 ημέρες, επιτρέποντας στον ασθενή να επιστρέψει γρήγορα στις καθημερινές δραστηριότητες.

Η νέα ρομποτική τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Euromedica Κυανούς Σταυρός κατατάσσει την κλινική σε μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη, όπου πραγματοποιούνται εξειδικευμένες, ρομποτικά υποβοηθούμενες επεμβάσεις με το εξελιγμένο σύστημα Μako, το οποίο εφαρμόζεται σε περισσότερα από 1.500 νοσοκομεία παγκοσμίως, κυρίως στις ΗΠΑ.

Η τεχνολογία αυτή δημιουργεί ένα εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο για κάθε ασθενή, καθώς βασίζεται στη διαμόρφωση ενός τρισδιάστατου εικονικού μοντέλου της ανατομίας του ασθενούς, μέσω αξονικής τομογραφίας. Ο εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος για τη χρήση του Μako χειρουργός χρησιμοποιεί το εξειδικευμένο μοντέλο για τη δημιουργία του προεγχειρητικού σχεδίου, οδηγώντας τον βραχίονα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, σύμφωνα με το σχέδιο. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η βέλτιστη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στην ιδανική  θέση για τη μοναδική ανατομία κάθε ασθενούς.

Σύμφωνα με μελέτες από τις ΗΠΑ, η ακρίβεια που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα Mako στην προετοιμασία και τοποθέτηση των προθέσεων προσεγγίζει το 99%, υπερτερώντας σημαντικά της συμβατικής μεθόδου. Οι ασθενείς που θα πραγματοποιήσουν χειρουργική επέμβαση με το Μako θα λάβουν δελτίο ταυτότητας ασθενούς (patient id card), που αποδεικνύει ότι η επέμβαση  πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο / κλινική με εγκατεστημένο το συγκεκριμένο ρομποτικό σύστημα, το οποίο συντηρείται και υποστηρίζεται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστικού οίκου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ρομποτική τεχνολογία Μako οίκου Stryker (ΗΠΑ) στη Euromedica Κυανούς Σταυρός Θεσσαλονίκης, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2310 966132.