Το αιματολογικό προϊόν θα διατίθεται στην Ελλάδα από τη FARAN ενδυναμώνοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας

Ενδείκνυται για τη θεραπεία της Λευχαιμίας από τριχωτά κύτταρα και για τη θεραπεία ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία εκ Β-κυττάρων

 

Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ με παρουσία στον χώρο της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας από το 1950 και η PHARMANOVIA, επεκτείνουν τη συνεργασία τους στη θεραπευτική κατηγορία της Αιματολογίας/Ογκολογίας. Στο πλαίσιο της νέας τους συμφωνίας, η FARAN αναλαμβάνει την διανομή στην Ελληνική αγορά ενός επιπλέον αιματολογικού θεραπευτικού σκευάσματος της PHARMANOVIA.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά στο πρωτότυπο φαρμακευτικό σκεύασμα με τη δραστική ουσία Κλαδριβίνη (cladribine), η οποία ενδείκνυται για τη θεραπεία της Λευχαιμίας από τριχωτά κύτταρα, καθώς και για τη θεραπεία ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία εκ Β-κυττάρων.

Ο Γενικός Διευθυντής της FARAN, κ. Παναγιώτης Κουκουλομμάτης ανέφερε σχετικά: «Ένα ακόμα πρωτότυπο προϊόν υψηλής θεραπευτικής αξίας εμπλουτίζει το θεραπευτικό χαρτοφυλάκιο της FARAN στην Αιματολογία και ενδυναμώνει την θέση της εταιρείας στην Ελληνική αγορά. Με τη νέα μας συμφωνία συνεχίζουμε την ήδη επιτυχημένη συνεργασία μας με την Pharmanovia που ξεκίνησε με τη διάθεση φαρμάκου για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης το 2018. Η FARAN πιστή στο όραμα και τις αξίες της, διευρύνει συνεχώς τις συνεργασίες της με κορυφαίους Φαρμακευτικούς οίκους και συνεχίζει να προσφέρει θεραπευτικές προτάσεις Υψηλής Ποιότητας & Θεραπευτικής Αξίας για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών προς όφελος του  Έλληνα ασθενή αλλά και του συστήματος υγείας της χώρας».

Ο περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της PHARMANOVIA κ. V. Drizhal τόνισε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την επέκταση της συμφωνίας με τη FARAN, η οποία πλέον αναλαμβάνει την προώθηση και διανομή ενός ακόμα πρωτότυπου προϊόντος μας. Η μακροχρόνια εμπειρία και η αναπτυξιακή πορεία της FARAN, μας δίνουν τη βεβαιότητα ότι διασφαλίζουμε την βέλτιστη εκπροσώπηση των προϊόντων μας στην ελληνική αγορά».

Σημειώνεται ότι η Pharmanovia είναι μια δυναμική, ταχέως αναπτυσσόμενη διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, που ξεκίνησε το 2013 στην Αγγλία. Έχει ήδη παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες και διαθέτει πλούσιο χαρτοφυλάκιο με επιλεγμένα πρωτότυπα φάρμακα σε θεραπευτικούς τομείς όπως το Καρδιαγγειακό, την Ογκολογία, την Ενδοκρινολογία και την Νευρολογία.

 

Λίγα λόγια για τη ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ

Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ είναι μία από τις πλέον ταχέως αναπτυσσόμενες ελληνικές Φαρμακευτικές Εταιρίες στην Ελλάδα. Το όνομά της έχει «βαθιές ρίζες» στο παρελθόν της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας με ιστορία που ξεκινάει το 1950. Η εταιρεία διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της μια σειρά επώνυμων (FARAN) γενόσημων αλλά και πρωτότυπων προϊόντων, αποτέλεσμα σημαντικών διεθνών συνεργασιών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων στο χώρους της Ογκολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας, Ορθοπεδικής, Ρευματολογίας, Ενδοκρινολογίας, Παθολογίας και πλέον και Γυναικολογίας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης. Με τις επιδόσεις της και τις καταξιωμένες λύσεις υψηλής Ποιότητας, θεραπευτικής Αξίας, και τεκμηριωμένης Ασφάλειας, έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη τόσο διακεκριμένων διεθνών οίκων όσο και της Ιατρικής Κοινότητας στην Ελλάδα.