Μια νέα εποχή ανατέλλει στον τομέα διαχείρισης της υγείας με πυξίδα τις νέες τεχνολογίες και αιχμή την τεχνητή νοημοσύνη. Στο περιβάλλον του ραγδαίου ψηφιακού μετασχηματισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια δυναμικό «παρών» δίνουν πλέον οι εφαρμογές ελέγχου συμπτωμάτων, προσφέροντας στους ανήσυχους epatients τον έλεγχο της υγείας τους, με ακρίβεια και αξιοπιστία.

Πρόκειται για εφαρμογές που ικανοποιούν την ανάγκη της νέας αυτής κατηγορίας ασθενών -οι οποίοι αναζητούν στο διαδίκτυο απαντήσεις για τυχόν συμπτώματα- να διαχειριστούν την υγεία τους προτού επισκεφθούν τον γιατρό τους. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη. Άλλωστε, τα στοιχεία για τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα που βιώνουμε δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως 7% των παγκόσμιων καθημερινών αναζητήσεων σχετίζονται με την υγεία, ποσοστό που ισοδυναμεί με 70.000 αναζητήσεις κάθε λεπτό, σύμφωνα με τη Google, ενώ ο μέσος χρήστης του διαδικτύου διεθνώς δαπανά περίπου έξι ώρες ημερησίως χρησιμοποιώντας συσκευές και υπηρεσίες που υποστηρίζονται από το Διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, πάνω από έξι στους δέκα Έλληνες το 2019 απευθύνθηκαν στο διαδίκτυο για να αναζητήσουν πληροφορίες υγείας. Μάλιστα, βάσει πρόσφατης έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, οι αναζητήσεις υγείας διπλασιάζονται μία εβδομάδα πριν την είσοδο του ασθενούς σε ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών.

 

Η Medi ON στην Ελλάδα από την INTERAMERICAN

Τη νέα εποχή έφερε στην Ελλάδα η INTERAMERICAN, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εγκυρότητα της ιατρικής πληροφορίας μέσα στη χαοτική δεξαμενή πληροφοριών του διαδικτύου όπου μέχρι πρότινος ο καθένας αναζητούσε απαντήσεις για τα συμπτώματά του.

Η INTERAMERICAN, η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία είναι πάροχος υπηρεσιών υγείας, αφού και η ίδια διαθέτει τα πολυϊατρεία Medifirst, την Αθηναϊκή Mediclinic και τις υποδομές Άμεσης Βοήθειας, διευρύνει τις υπηρεσίες της με μια νέα καινοτομική εφαρμογή ελέγχου συμπτωμάτων: την εφαρμογή Medi ON, την πρώτη που επικυρώθηκε επιστημονικά διεθνώς.

Η εφαρμογή έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από 3.000.000 χρήστες διεθνώς και έχει πραγματοποιήσει 4.000.000 αξιολογήσεις συμπτωμάτων, οι οποίες μέσω της μηχανικής μάθησης εξελίσσουν τον αλγόριθμο και βελτιώνουν διαρκώς την ακρίβεια της. Στην Ελλάδα διατίθεται σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά για πλατφόρμες Android και iOS.

Ποσοστά ακρίβειας της Medi ON

Παρουσιάζει μάλιστα υψηλά ποσοστά ακρίβειας. Συγκεκριμένα, σε κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2017 στο Νοσοκομείο της Βαρκελώνης, σε 1015 ασθενείς παρουσίασε 91,3% ακρίβεια στην αξιολόγηση των συμπτωμάτων, όταν συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα με τη διάγνωση των γιατρών. (Clinical trial with Hospital Clinic Barcelona Results Published at Emergencias – Volume 29 – Number 6 – December 2017). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έχει κερδίσει πλήθος βραβείων και διαγωνισμών από καταξιωμένους θεσμούς, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ο 2018 βραβεύθηκε για την επιστημονική της ακρίβεια στο ετήσιο συνέδριο NODE. Health (Network of Digital Evidence in Health), στη Νέα Υόρκη.

Το Medi ΟΝ είναι πιστοποιημένη εφαρμογή που πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών (CE Marked Class I Medical Device) και είναι επίσης πιστοποιημένη από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Παράλληλα, είναι συμβατή με το νόμο περί φορητότητας και λογοδοσίας για την ασφάλιση υγείας των ΗΠΑ (HIPAA) και με το νόμο διαχείρισης προσωπικών δεδομένων (GDPR).

INTERAMERICAN: Νέα εποχή στη διαχείριση υγείας με το Medi ON

Κομμάτι ενός ολοκληρωμένου συστήματος υγείας

Με το Medi ON ο ασθενής δεν είναι μόνος, καθώς έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει άμεσα με τη «Γραμμή Υγείας» της INTERAMERICAN, με ένα κλικ, ενώ βρίσκεται μέσα στην εφαρμογή, για να λάβει επιπλέον συμβουλές ή καθοδήγηση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Άλλωστε, για την INTERAMERICAN, το Medi ON δεν είναι μια μεμονωμένη εφαρμογή, αλλά αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος υγείας που προσφέρει ένα σύνολο υπηρεσιών, ξεπερνώντας τα όρια της ασφάλισης.

Το Medi ON παρέχεται δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους υγείας της INTERAMERICAN με ατομικό συμβόλαιο, οι οποίοι μπορούν να ενεργοποιήσουν την εφαρμογή με τη χρήση κωδικού. Μάλιστα, τα στοιχεία που συμπληρώνει ο ασθενής είναι απόρρητα και η INTERAMERICAN δεν έχει πρόσβαση σε αυτά. Δίνονται μόνο στον γιατρό του, στην περίπτωση που επιλέξει να μιλήσει μαζί του. Κάθε χρήστης με δικό του λογαριασμό στο Medi ON μπορεί να δημιουργήσει το δικό του ιατρικό ιστορικό, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο στον ίδιο, και εφόσον το επιλέξει, και στον γιατρό με τον οποίο θα έρθει σε επικοινωνία.

Η χρήση της εφαρμογής δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο την σχέση του ασθενούς με την INTERAMERICAN, είτε με ασφαλιστήρια συμβόλαια που ο ασθενής ήδη διατηρεί με την εταιρεία είτε με ασφαλιστήρια συμβόλαια που πιθανόν αποκτήσει στο μέλλον.

 

INFO!

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το App που δίνει απαντήσεις για την υγεία σας.

με link στο εδώ το παρακάτω:

https://www.interamerican.gr/eksyphrethsh/apps/medion