Οι La Roche Posay, Vichy, CeraVe και Skinceuticals, μάρκες ηγέτιδες στον τομέα των δερμοκαλλυντικών,  έδωσαν το «παρών» ως μεγάλοι χορηγοί στο  15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου στο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι πυλώνες δραστηριοποίησης όλων των μαρκών και επικοινωνήθηκαν  οι νεότερες εξελίξεις για τα προϊόντα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δερματολογικό συνέδριο της χρονιάς στη χώρα μας.

Το αντικείμενο του Συνεδρίου

Το επιστημονικό πρόγραμμα στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, μέσα από μια σειρά ειδικών διαλέξεων, στρογγυλών τραπεζών, δορυφορικών συμποσίων, καθώς και αναρτημένων ανακοινώσεων, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας, η οποία επικεντρώνεται σε όλα τα νεότερα δεδομένα. Συγκεκριμένα, η θεματολογία περιλάμβανε παθήσεις, όπως η ψωρίαση, η ακμή, το μελάνωμα, οι παθήσεις του συνδετικού ιστού, οι παθήσεις των ονύχων και των τριχών, η κοσμετολογία, η παιδοδερματολογία, η ογκολογία και η δερματοσκόπηση.

Η L’Oreal Cosmetique Active συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση, με συνολική παρουσία των τεσσάρων δερμοκαλλυντικών μαρκών, της Vichy, της La Roche-Posay, της CeraVe και της Skinceuticals, καθώς και με καταχωρήσεις και ενημερωτικό υλικό για την κάθε μάρκα στο επιστημονικό έντυπο του συνεδρίου.

Η επικοινωνία των μαρκών ήταν:

  • Vichy- Liftactiv Specialist Peptide-C Ampoules
  • La Roche-Posay- SpotScan
  • CeraVe- Moisturising Cream & Moisturising Lotion
  • Skinceuticals- Antioxidant Authority

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε, την 1η Νοεμβρίου, δορυφορική διάλεξη από τη Vichy και τη CeraVe με θέμα «Επιδερμιδικός Φραγμός-Παράγοντες διαταραχής και νέα εργαλεία διαχείρισης», η οποία παρουσιάστηκε από την ομότιμη καθηγήτρια Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Αλεξάνδρα Κατσαρού-Κάτσαρη, και την αναπληρώτρια καθηγήτρια Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας, Β΄ Κλινική Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου», Κατερίνα Πατσάτση.

Στις 2 Νοεμβρίου, η La Roche – Posay πραγματοποίησε το δικό της δορυφορικό συμπόσιο με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Δερματολογία- Τα μυστικά μιας επιτυχημένης συνύπαρξης», το οποίο παρουσιάστηκε από τους: Φίλιππο Ζακόπουλο,  Managing Partner at Found.ation και την δερματολόγο & αφροδισιολόγο, Επισκ. Λέκτορας Boston University, USA Επιστ. Συνεργάτη Νοσοκ. Ανδρέας Συγγρός, Μαρίτα Κοσμαδάκη.

Τα brands

VICHY: H Vichy, ως νούμερο ένα μάρκα στα δερμοκαλλυντικά, αποδεικνύει ότι η ιδανική επιδερμίδα δεν είναι πια όνειρο. Ως εκ τούτου, στο συνέδριο, παρουσίασε το νέο λανσάρισμά της, τις Liftactiv Peptide – C Ampoules.  Πρόκειται για μια ακόμα καινοτομία της Vichy και ένα από τα μεγαλύτερα λανσαρίσματα για το 2019. Το brand ακόμα μια φορά αποδεικνύει τη φροντίδα του για  τις γυναίκες κάθε ηλικίας. Όπως ήδη γνωρίζουμε, η επιδερμίδα εκτίθεται καθημερινά σε επιβλαβείς παράγοντες, οι οποίοι συμβάλλουν στην επιτάχυνση της γήρανσής της. Οι παράγοντες αυτοί μπορεί να είναι ενδογενείς (ορμόνες, οξειδωτικό στρες, κ.α.) ή εξωγενείς (ακτινοβολία UV, ρύπανση, έλλειψη ύπνου, διατροφή, κ.α.). Οι νέες Liftactiv Ampoules έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιγηραντικά δερματολογικά συστατικά, καθώς και μινιμαλιστική σύνθεση, μειώνοντας αισθητά τις ρυτίδες μέσα σε τέσσερις εβδομάδες χρήσης και ενισχύοντας τη λάμψη της επιδερμίδας.

Οι αμπούλες Liftactiv Peptide- C είναι κατάλληλες για γυναίκες με ρυτίδες και θαμπή επιδερμίδα, που αναζητούν πρωτοποριακές αντιγηραντικές λύσεις. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιγηραντικά δραστικά συστατικά (10% καθαρή βιταμίνη C, σύμπλοκο βιο-πεπτιδίων, υαλουρονικό οξύ) είναι ικανές να γεμίσουν όλους τους τύπους ρυτίδων, ενώ αποκαθιστούν τη λάμψη της επιδερμίδας.

La Roche-PosayΗ  La Roche-Posay, μάρκα που συνιστούν 90.000 δερματολόγοι σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει ως αποστολή να αλλάξει τη ζωή του ευαίσθητου δέρματος. Στο συνέδριο είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την εφαρμογή Spotscan, που λανσαρίστηκε στις αρχές του 2019 και αποτελεί την πρώτη διαδικτυακή εφαρμογή που αναπτύχθηκε από δερματολόγους και βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, για να αναλύσει το δέρμα με τάση ακμής και να προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές και συστάσεις.

Το Spotscan είναι μια καινοτομία της La Roche-Posay, που μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και βασισμένη σε εκτεταμένα επιστημονικά δεδομένα, πραγματοποιεί εξατομικευμένη ανάλυση της ακμής. Θέλοντας να αναπτύξει έναν εξαιρετικά ακριβή και πρωτοποριακό αλγόριθμο, η La Roche – Posay συγκέντρωσε δερματολόγους από όλον τον κόσμο, οι οποίοι ανέλυσαν περισσότερες από 6.000 εικόνες ανδρών και γυναικών διαφορετικών εθνικοτήτων, τύπων δέρματος και με διαφορετικό επίπεδο σοβαρότητας ακμής. Η ακρίβεια των αποτελεσμάτων του Spotscan αποδείχθηκε μέσω κλινικής μελέτης. Η άμεση ανάλυση του SPOTSCAN αξιολογεί την ακμή βάσει μιας κλίμακας από το 0 μέχρι το 4+, βγάζοντας απλά 3 SELFIES. Στη συνέχεια παροτρύνει τους χρήστες να φροντίζουν σωστά το δέρμα τους, να μάθουν περισσότερα για την ακμή τους και φυσικά να συμβουλευθούν έναν δερματολόγο.

CeraVe: H CeraVe αναπτύχθηκε με δερματολόγους και ξεκίνησε από τα εργαστήρια της Coria το 2005. Το όραμα του brand ήταν να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με προσβάσιμα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που περιέχουν 3 απαραίτητα κεραμίδια για την αποκατάσταση του φυσικού φραγμού του δέρματος.

Υπάρχει συχνά μια λεπτή γραμμή μεταξύ της λεπτόρρευστης και απαλής υφής και της κλινικής αποτελεσματικότητας, όταν μιλάμε για προϊόντα ενυδάτωσης. Συχνά, οι λεπτόρρευστες ενυδατικές κρέμες δεν είναι όσο αποτελεσματικές πρέπει, ενώ από την άλλη μεριά τα πιο αποτελεσματικά moisturizers είναι πολύ βαριά και λιπαρά. Η CeraVe αποτελεί το προϊόν εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον παραπάνω κανόνα.

SkinCeuticals:  H SkinCeuticals, No1 skincare brand στην Αμερική, διαθέτει κλινική σειρά φροντίδας του δέρματος που χρησιμοποιείται και προτείνεται από δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς για την καθημερινή φροντίδα του δέρματος, καθώς και συμπληρωματικά με τις ιατρικές αισθητικές επεμβάσεις. Η SkinCeuticals με κεντρικούς πυλώνες την Πρόληψη, Προστασία και Επανόρθωση διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων για κάθε έναν από τους βασικούς πυλώνες της. Αναλυτικά:

Οι πυλώνες της SkinCeuticals

ΠΡΟΛΗΨΗ: Τα SkinCeuticals αντιοξειδωτικά τοπικής χρήσης είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ότι παρέχουν προηγμένη προστασία από τις επιθέσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων κατά τη διάρκεια της ημέρας και προάγουν τη φυσική επιδιόρθωση του δέρματος το βράδυ. Τα SkinCeuticals αντιοξειδωτικά ενισχύουν την εσωτερική άμυνα του δέρματος ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, επιτρέποντας την αυτοΐαση του δέρματος για ορατή διόρθωση των σημαδιών γήρανσης.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Τα προηγμένης τεχνολογίας SkinCeuticals αντηλιακά αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στη UV ακτινοβολία. Η SkinCeuticals έχει μια ευρεία γκάμα αντηλιακών, συμπεριλαμβανομένων συνθέσεων με χημικά και φυσικά φίλτρα, ανάλογα με τον τύπο δέρματος και τον τρόπο ζωής του καθενός.

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τα προϊόντα διόρθωσης SkinCeuticals συνδυάζουν επανορθωτικά, λευκαντικά και απολεπιστικά συστατικά, για να αποκαθιστούν το δέρμα και να επαναφέρουν την υγιή και νεανική όψη του. Η προηγμένη τεχνολογία και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται διορθώνουν τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τη χαλάρωση, την υπερμελάγχρωση, την ακμή, κλπ.