Σύμφωνα με τον Δρ Αντώνη Αριστείδου, Χειρουργό Οφθαλμίατρο και επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου EyeRobotica, η επέμβαση διόρθωσης πρεσβυωπίας και καταρράκτη πραγματοποιείται με το νέο ρομποτικό μηχάνημα μικροχειρουργικής τελευταίας τεχνολογίας CATALYS του αμερικανικού οίκου Johnson & Johnson.
Όπως διευκρινίζει ο κ. Αριστείδου, η Laser Ρομποτική μικροχειρουργική αποτελεί την πιο σύγχρονη επεμβατική μέθοδο για τη θεραπεία της Πρεσβυωπίας και του Καταρράκτη, με τη δυνατότητα ταυτόχρονης διόρθωσης της όρασης για μακριά, ενδιάμεσα και κοντά, μέσω της τοποθέτησης πολυεστιακού ενδοφακού.

 

Το ρομποτικό Laser του γνωστού Αμερικανικού οίκου Jonhson & Jonhson είναι το μόνο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά γι’ αυτή την επέμβαση και διασφαλίζει:

 • Ταυτόχρονη διόρθωση πρεσβυωπίας, αστιγματισμού ή/και καταρράκτη

 • 3D απεικόνιση του οφθαλμού

 • Ασφάλεια επέμβασης

 • Ακρίβεια κοπής

 • Μικρότερο χειρουργικό χρόνο

 • Λιγότερη ενέργεια στον οφθαλμό

 • Γρηγορότερη ανάρρωση

 

Σημειώνεται ότι το ρομποτικό μηχάνημα Laser του Οφθαλμολογικού Κέντρου Eye Robotica είναι το πιο γρήγορο στην αγορά (120KHz), με δυνατότητα ολοκλήρωσης της επέμβασης σε λίγα δευτερόλεπτα!
«Το συγκεκριμένο μηχάνημα που χρησιμοποιείται στη Laser Ρομποτική μικροχειρουργική αποτελεί τεχνολογία αιχμής της οφθαλμολογίας και δίνει οριστική και μόνιμη λύση σε πρεσβυωπία και καταρράκτη. Πρόκειται για αναίμακτη και ανώδυνη επέμβαση που δεν απαιτεί νοσηλεία. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του, χωρίς πόνους και ενοχλήσεις», τονίζει ο κ. Αριστείδου.

 

3+1 ερωτήσεις & απαντήσεις για την πρεσβυωπεία

 1. Τι είναι η Πρεσβυωπία;
  Η πρεσβυωπία είναι η διαθλαστική ανωμαλία του ματιού, κατά την οποία μία παράλληλη δέσμη ακτινών εισερχόμενη στο μάτι δεν εστιάζεται στον αμφιβληστροειδή αλλά τον συναντά πριν ακόμη σχηματίσει εστία.
  Έτσι κάθε σημείο ενός αντικειμένου απεικονίζεται στον αμφιβληστροειδή σαν κύκλος σύγχυσης και το αντικείμενο φαίνεται θολό. Το πρεσβυωπικό μάτι δε μπορεί να δει καθαρά τα κοντινά αντικείμενα.
 2. Πού οφείλεται η πρεσβυωπία;
  Μειωμένη διαθλαστική δύναμη του οφθαλμού (κάματος της προσαρμογής). Η πρεσβυωπία εμφανίζεται συνήθως μετά την ηλικία των 45 ετών και κορυφώνεται στην ηλικία των 60 ετών όπου και σταματά.
 3. Πώς πραγματοποιείται η διάγνωση;
  Η διάγνωση της πρεσβυωπίας γίνεται με οφθαλμολογική εξέταση, η οποία πραγματοποιείται από τον οφθαλμίατρο.
 4. Πώς αντιμετωπίζεται η πρεσβυωπία;
  Η πρεσβυωπία μπορεί να αντιμετωπιστεί με:
  γυαλιά oράσεως
  φακούς επαφής
  διαθλαστική χειρουργική
  χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση του κρυσταλλοειδούς, φυσικού φακού του οφθαλμού.