Έτοιμη να κατακτήσει τις γυναίκες είναι η νέα τεχνική MIA (minimal invasive augmentation)

 

Οι ανάγκες των γυναικών γύρω από την ομορφιά αλλάζουν με τα χρόνια και οι πλαστικοί χειρουργοί είμαστε εδώ για να τις αφουγκραζόμαστε και να προσαρμοζόμαστε σε αυτές. Κάπως έτσι η σημερινή εποχή θέλει μικρής εμβέλειας παρεμβάσεις, γρήγορη αποθεραπεία, φυσικά αποτελέσματα και ελάχιστες ουλές. Οι σύγχρονες αυτές απαιτήσεις συμπίπτουν με τα πλεονεκτήματα της νέας, καινοτόμου τεχνικής ΜΙΑ για την αυξητική στήθους, η οποία θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζεται παγκοσμίως. Πρόκειται για μια τεχνική που έχει αναπτυχτεί τα τελευταία 7 χρόνια από την εταιρεία Motiva σε συνεργασία με τον γνωστό Σουηδό πλαστικό χειρουργό, Dr. Charles Randquist.

Ιδιαίτερα για γυναίκες που δεν θα σκέφτονταν ποτέ να κάνουν αύξηση μαστών είτε επειδή φοβούνται την αναισθησία και την αποθεραπεία είτε επειδή θέλουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, η μέθοδος αυτή κάνει την προσθετική στήθους προσιτή.

Οι βασικές δε διαφορές της ΜΙΑ σε σχέση με την κλασική αυξητική στήθους είναι ότι:

-διενεργείται υπό τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη,

-δεν απαιτεί νοσηλεία,

-συνοδεύεται από πολύ πιο εύκολη αποθεραπεία,

-ενώ οι ουλές που αφήνει πίσω είναι μικρότερες των 2 εκατοστών.

Η αύξηση που μπορεί να επιτευχθεί  με την τεχνική MIA είναι ένα-ενάμισι νούμερο στο σουτιέν, ενώ ο βαθμός ικανοποίησης των γυναικών, σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες, ξεπερνά το 95%.  Η νέα αυτή τεχνική μάλιστα αφορά κυρίως γυναίκες μικρού ή μεσαίου αναστήματος, που είτε επιθυμούν μια μικρού βαθμού αύξηση του στήθους είτε ένα γέμισμα του πάνω πόλου λόγω εγκυμοσύνης, θηλασμού ή απώλειας βάρους.

Η επέμβαση διαρκεί 20 λεπτά, η παραμονή στην κλινική είναι μόλις για μερικές ώρες, ενώ ο πόνος είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με μια κλασική αυξητική στήθους. Μάλιστα, μόλις 3 στις 10 γυναίκες ανέφεραν κάποιες ήπιες ενοχλήσεις. Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι επίσης άμεση, με μόνο περιορισμό τη γυμναστική για ένα μήνα.

MIA

Τα νέα υλικά και τα ειδικά εργαλεία

Καινούρια υλικά και ειδικά εργαλεία έχουν αναπτυχθεί προς την κατεύθυνση της καλύτερης διεξαγωγής της ελάχιστα επεμβατικής αυτής αυξητικής μαστών. Ειδικότερα, οι νέες προθέσεις Motiva Ergonomix2 diamond έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτό και έχουν ήδη λάβει έγκριση CE στην Ευρώπη. Πρόκειται για ενθέματα σιλικόνης μικρού μεγέθους με ειδική επιφάνεια και πολύ μαλακό gel, μια εξέλιξη της ήδη πολύ πετυχημένης και δημοφιλούς σειράς Ergonomix της Motiva.

Πέραν των νέων υλικών, έχουν αναπτυχτεί και ειδικά εργαλεία. Συγκεκριμένα, μια συσκευή διάτασης που λειτουργεί σαν μπαλόνι (Inflatable Balloon) και προετοιμάζει την κοιλότητα για τις προθέσεις, αλλά και μια συσκευή τοποθέτησης των προθέσεων (MIA injector), με τη βοήθεια των οποίων μπορεί να πραγματοποιηθεί η αυξητική μαστών από μια πολύ μικρή τομή στη μασχάλη, η οποία μάλιστα εξαφανίζεται σχεδόν τελείως μετά από έναν μήνα.

Οι ιδανικές υποψήφιες

Η MIA δεν αντικαθιστά την κλασική αυξητική μαστών -που είναι προτιμότερη για όταν επιθυμούμε μια πιο έντονη αλλαγή στο μέγεθος του στήθους– και επίσης έχει μεγαλύτερη επιτυχία σε μικρόσωμες γυναίκες, όπου η διαφορά ακόμα και με μικρές προθέσεις είναι πιο ικανοποιητική. Γι’ αυτό και σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της επέμβασης παίζει η επιλογή των γυναικών που ταιριάζουν στην τεχνική αυτή.

Για να διαχωρίσουμε ποια είναι κατάλληλη για τη MIA ή για την κλασική αυξητική μαστών, γίνεται μέτρηση του θώρακα, προσομοίωση με εξωτερικά επιθέματα μαστών και μια διεξοδική συζήτηση για την κατάλληλη επιλογή της τεχνικής και του μεγέθους, ενώ αξιολογείται και η χαλάρωση των μαστών, η οποία ενδεχομένως να πρέπει να αντιμετωπιστεί με συμπληρωματικές παρεμβάσεις.

Βάσει των επιθυμιών και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε γυναίκας, αλλά και με σύμβουλο τις μετρήσεις του θώρακα, επιλέγονται αξιόπιστα οι προθέσεις που θα χρησιμοποιηθούν, εξασφαλίζοντας μια απόλυτα ασφαλή και αποτελεσματική επέμβαση.

 

Πρόδρομος Παπαιωάννου Πλαστικός χειρουργός

INFO!

Dr. Πρόδρομος Παπαιωάννου

Πλαστικός Χειρουργός