Το γυναικείο σώμα μετά τις κυήσεις περνά πολλές αλλαγές. Ο τρόπος ζωής και οι προτεραιότητές αλλάζουν επίσης. Για πολλές γυναίκες, η μητρότητα μπορεί να σημαίνει να βάζεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου. Είναι αλήθεια όμως πως, όταν μια γυναίκα αισθάνεται ευτυχισμένη και με αυτοπεποίθηση, ωφελείται όλη η οικογένεια. Αν η εικόνα του καθρέφτη δεν αντικατοπτρίζει τη ζωντανή, σέξι γυναίκα που νιώθει ότι είναι, η λύση είναι ένα “Mommy Makeover”. Ό,τι κάνει ένα απλό makeover με μια αλλαγή στο χτένισμά ή στο μεικ απ, κάτι αντίστοιχο κάνει και το mommy makeover με τις αλλαγές στο σώμα. Να φαίνεται και να αισθάνεται φανταστικά!

 

Το mommy makeover έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει αλλαγές συνδεόμενες με την εγκυμοσύνη και την ηλικία στο πρόσωπο και στο σώμα, συνδυάζοντας πολλαπλές χειρουργικές τεχνικές. Αυτές περιλαμβάνουν την ανύψωση του μαστού (με ή χωρίς αύξηση), την κοιλιοπλαστική, την λιποαναρρόφηση και άλλες αποτελεσματικές  διαδικασίες.


Στήθος

Η χαλάρωση του δέρματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους και η υποστροφή των μαστών μετά από εγκυμοσύνη οδηγούν σε απώλεια όγκου και σφριγηλότητας, δίνοντας την εικόνα ενός άδειου και πτωτικού στήθους. Η  ανόρθωση του μαστού, με ή χωρίς αύξηση του όγκου του, διορθώνει τις θηλές που μετακινήθηκαν σε χαμηλότερη θέση από το επιθυμητό, αποκαθιστά το σχήμα και τη θέση του μαστού, δίνοντάς του μια πιο όμορφη και νεανική εμφάνιση που εναρμονίζεται με το υπόλοιπο σώμα. Η αύξηση του μεγέθους γίνεται με ενθέματα σιλικόνης ή με μεταφορά λίπους από περιοχές όπου έγινε λιποαναρρόφηση.


Κοιλιά

Μια σφιχτή και λεπτή κοιλιά δίνει την εικόνα ενός γυμνασμένου και καλλίγραμμου σώματος. Πολλές φορές  – παρά την επίμονη άσκηση –  υπάρχουν εμμένουσες περιοχές δερματικής χαλάρωσης και τοπικού πάχους που δίνουν την εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου σώματος. Με την κοιλιοπλαστική αντιμετωπίζουμε τη χαλαρότητα και την περίσσεια του δέρματος, ενώ ενισχύεται το υποκείμενο μυϊκό τοίχωμα. Οι τομές γίνονται σε τέτοιο σημείο ώστε να μην είναι ορατές με μαγιώ ή εσώρουχα.

Mommy makeover Παπάς


Λιποαναρρόφηση

Η σίγουρη λύση για την απαλλαγή από το ανθεκτικό σε δίαιτα και γυμναστική τοπικό πάχος είναι η αφαίρεσή του με λεπτές κάνουλες. Παράλληλα, με λιποαναρρόφηση σε περιοχές όπως οι μηροί, οι γλουτοί και οι γοφοί τελειοποιούμε το τελικό αποτέλεσμα μετά από κοιλιοπλαστική, σμιλεύοντας το σώμα, ενώ το λίπος που αφαιρέθηκε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει το στήθος, το πρόσωπο και τους γλουτούς.


Κόλπος

Η χαλάρωση του κόλπου και των χειλέων του αιδοίου είναι συνήθη φαινόμενα μετά από την εγκυμοσύνη καθώς και με την πάροδο της ηλικίας. Οι καταστάσεις αυτές οδηγούν σε ελαφρά ακράτεια ούρων, ξηρότητα του κόλπου και μείωση της αισθητικότητας κατά την επαφή, επηρεάζοντας δυσμενώς τις σεξουαλικές σχέσεις και προκαλώντας στρες στο ζευγάρι. Η αναζωογόνηση του  κόλπου είναι εφικτή με την κλασματική θεραπεία Fractional Laser, η οποία είναι μη επεμβατική, ανώδυνη, διαρκεί λίγα λεπτά και πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου. Η θερμότητα διεγείρει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, με αποτέλεσμα την αναδιάρθρωση του ιστού στον κόλπο, την σύσφιγξη και την αποκατάσταση της νεανικότητας και του μυϊκού του τόνου.

 

Παράλληλα, αυξάνει τη λιπαρότητα, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα την πιθανή ακράτεια, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με λεύκανση των χειλέων του αιδοίου. Ευμεγέθη χείλη του αιδοίου προκαλούν προβλήματα στη γυναίκα τόσο λόγω εμφάνισης και ψυχολογίας όσο και λόγω δυσχέρειας στις σεξουαλικές επαφές. Η πλαστική των χειλέων περιλαμβάνει αφαίρεση της περίσσειας και άμεση συρραφή με απορροφήσιμα ράμματα.


Γλουτοί

Πτωτικοί και άδειοι γλουτοί είναι δυνατόν να αποκτήσουν πιο σφριγηλή όψη και ωραίο σχήμα με την λιπομεταφορά. Αρχικά με την λιποαναρρόφηση αφαιρούμε λίπος από περιοχές, όπως η κοιλιά, οι μηροί και οι βραχίονες, και κατόπιν επεξεργασίας το τοποθετούμε στους γλουτούς στις κατάλληλες περιοχές, δημιουργώντας ένα αισθησιακό προφίλ σώματος.

Όλες οι θεραπείες που προαναφέρθηκαν συνδυάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται, ώστε να παρέχεται η πιο ολοκληρωμένη ανανέωση του σώματος σε μια χειρουργική επέμβαση. Ο Πλαστικός Χειρουργός θα αποφασίσει μαζί σας την πλέον κατάλληλη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας θεραπεία, ώστε να αποκατασταθεί η νεανική εμφάνιση, να αναζωογονηθεί το δέρμα και να τονιστεί το περίγραμμα του σώματος. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές!

 

Παπάς Αθανάσιος makeover

 

INFO!

Αθανάσιος Παπάς

Πλαστικός Χειρουργός

www.papasplasticsurgery.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο.