Η ομάδα Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes΄΄ της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος΄΄ 2023

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της Novo Νοrdisk Hellas, του προγράμματος “Healthy Cities” καθώς και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας, για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» έδωσε το παρών στο δρομικό γεγονός του 17ου Διεθνή Μαραθώνιου Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» 2023.

Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes», με περισσότερους από 50 δρομείς, συμμετείχε σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στη Θεσσαλονίκη, του Μαραθωνίου Δρόμου 42,2 χλμ., του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. και του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.

Στην ομάδα συμμετείχαν, εργαζόμενοι της Novo Nordisk Hellas, η Ένωση Γονέων Παιδιών & Νέων με Διαβήτη (Ε.Γο.Παι.Νε.Δ), ο Όμιλος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού Αγίας Παρασκευής (Ο.Φ.Κ.Α. Αγίας Παρασκευής), αθλητές με σακχαρώδη διαβήτη, δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα και φίλοι της ομάδας.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε:

«Η συμμετοχή της ομάδας μας «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes», στο δρομικό γεγονός του 17ου Διεθνή Μαραθώνιου Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» 2023, προκύπτει από την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε το γενικό πληθυσμό της χώρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη και να επικοινωνήσουμε το μήνυμα, ότι η πρόληψη και η ρύθμισή του είναι δυνατό να επιτευχθούν με 3 επιλογές:

  • Αξιολογώντας τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη από μια απλή εξέταση
  • Υιοθετώντας την υγιεινή διατροφή
  • Εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας την άσκηση

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas κα Μαίρη Καραγεώργου με αφορμή τον αγώνα της Θεσσαλονίκης δήλωσε:

«Η εταιρεία μας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συμμετέχει στο δρομικό γεγονός του 17ου Διεθνή Μαραθώνιου Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» 2023. Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την πρόληψη και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας τόσο προς στο ευρύ κοινό όσο και στους θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί προληπτικά και αποτελεσματικά η ασθένεια του Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς και η νόσος της Παχυσαρκίας, στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το 2023, ο εορτασμός των 100 ετών από την ίδρυση της εταιρείας μας, σηματοδοτεί και την εστίασή μας στην διατήρηση υγειών πόλεων, μέσω του προγράμματος “Healthy Cities”.