Καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου στη Menarini Hellas ανέλαβε ο κ. Γρηγόρης Πολίτης, ο οποίος κατείχε μέχρι πρόσφατα τη θέση του Head of Commercial Operations.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Menarini Hellas διαθέτει πολυετή εμπειρία στη φαρμακευτική βιομηχανία, καθώς έχει διατελέσει ανώτερο στέλεχος σε σημαντικές θέσεις ευθύνης, σε διαφορετικούς τομείς, στις εταιρείες Takeda Hellas και AstraZeneca Ελλάδας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και κάτοχος MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Γρηγόρης Πολίτης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Γ. Συκιανάκη, τον απερχόμενο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Menarini Hellas, καθώς και τη Διοίκηση της μητρικής μας εταιρείας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Η ανάθεση της Γενικής Διεύθυνσης της εταιρείας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Δεσμεύομαι ότι θα  συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου έχοντας ως προτεραιότητα να συμβάλλω ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας και στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της στην Ελλάδα και την Κύπρο, αναδεικνύοντας την καινοτομία των θεραπευτικών επιλογών της και διατηρώντας την αξία της προς την Ιατρική κοινότητα και τους ασθενείς».

Μenarini

Απευθυνόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό της Menarini Hellas, ο κ. Γρηγόρης Πολίτης τους ευχαρίστησε για την άψογη έως τώρα συμμετοχή και συνεργασία,  παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν την προσφορά τους προς τους πολίτες και την κοινωνία, «με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την κάλυψη των αναγκών τους».

Σχετικά με τον όμιλο Menarini

Ο όμιλος Menarini με έδρα τη Φλωρεντία Ιταλίας  και με παράδοση στην καινοτομία και στην ανάπτυξη μοναδικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, μέσα από τις 14 παραγωγικές της εγκαταστάσεις και τα 6 υπερσύγχρονα κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης στις 136 χώρες δραστηριοποίησής της και με 17.000 υπαλλήλους, εργάζεται αδιάκοπα με μοναδική αποστολή της την ευημερία του ανθρώπου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Με κύκλο εργασιών 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Menarini κατέχει τη 13η θέση στην Ευρώπη μεταξύ 5.345 εταιρειών και την 35η θέση παγκοσμίως μεταξύ 21.587 (πηγή : IQVIA).

Ο όμιλος διαθέτει 6 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων που καλύπτουν θεραπευτικές ανάγκες σε σημαντικές κατηγορίες συμπεριλαμβανομένων της καρδιολογίας, γαστρεντερολογίας, πνευμονολογίας, των λοιμωδών νοσημάτων, καθώς και των αντι-φλεγμονωδών και αναλγητικών σκευασμάτων. Μέσω των φαρμακευτικών προϊόντων του, ο όμιλος Menarini συνεισφέρει συνεχώς στην υγεία των ασθενών σε όλο τον κόσμο, πάντα με υψηλά πρότυπα ποιότητας.