Οι περισσότερες γυναίκες έχουν μπει κάποια στιγμή στον πειρασμό να πιάσουν τα μαλλιά τους πολύ σφιχτά προς τα πίσω σε κότσο, θέλοντας να δουν το πρόσωπό τους να νικά τη βαρύτητα του… χρόνου και να ανακτά τη νεανικότητά του. Συχνά μάλιστα μας ρωτούν στο ιατρείο πώς θα μπορούσαν να πετύχουν το φυσικό αυτό εφέ στο πρόσωπό τους. Πλέον αυτό το αυτοσχέδιο… λίφτινγκ αποκτά ιατρική υπόσταση, έρχεται απευθείας από το Los Angeles, προτιμάται από τους αστέρες του Hollywood και είναι γνωστό ως Ponytail Lift ή λίφτινγκ αλογοουράς. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη μέθοδο αντιμετώπισης της βαρύτητας με ελάχιστες τομές και τη βοήθεια της ενδοσκοπικής χειρουργικής, την οποία εξέλιξε δημοφιλής πλαστικός χειρουργός στο Los Angeles.

 

Τι είναι το Ponytail Lift;

Το Ponytail Lift είναι ένας έξυπνος συνδυασμός τεχνικών που χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια και βασίζονται κυρίως στο ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου, φρυδιών και μέσου προσώπου μαζί με μεταφορά λίπους, laser peeling και σε κάποιες περιπτώσεις λίφτινγκ λαιμού. Αυτό που κάνει το Ponytail Lift τόσο ξεχωριστό είναι ότι μπορεί χάρη στη συνδυαστική δράση των παραπάνω τεχνικών να βελτιώσει συνολικά την εικόνα του προσώπου, ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω. Για τον λόγο αυτό ονομάστηκε λίφτινγκ αλογοουράς, καθώς το τράβηγμα γίνεται κυρίως από ψηλά, πάνω από το μέτωπο.

Όσον αφορά στο ενδοσκοπικό κομμάτι του Ponytail Lift, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρόκειται για μια παραλλαγή του ενδοσκοπικού λίφτινγκ μετώπου και φρυδιών, το οποίο γίνεται πιο εκτεταμένα προς το μέσο πρόσωπο και τα ζυγωματικά και μπορεί να συνδυαστεί με ενδοσκοπική διόρθωση του οβάλ του προσώπου, μέσω προσπέλασης κάτω από το αυτί. Διαφέρει από το κλασικό λίφτινγκ ή μίνι λίφτινγκ του προσώπου, διότι δεν αφαιρείται καθόλου δέρμα και η βελτίωση βασίζεται στη στερέωση εσωτερικά των μαλακών μορίων. Επίσης, διαφέρει η κατεύθυνση του τραβήγματος, η οποία γίνεται κυρίως κατακόρυφα προς τα πάνω με ράμματα που ξεκινούν από το οβάλ του προσώπου και καταλήγουν μέχρι τους κροτάφους. Με τη βοήθεια της κάμερας η προετοιμασία και κινητοποίηση των ιστών γίνονται με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια.

Το εν λόγω ενδοσκοπικό λίφτινγκ συνδυάζεται με άλλες τεχνικές αντιγήρανσης του προσώπου, όπως μεταφορά λίπους στο μέσο πρόσωπο, τα βλέφαρα, τα χείλη και όπου αλλού χρειάζεται, καθώς και βαθύ Laser peeling, ώστε να μειωθούν οι λεπτές ρυτίδες του δέρματος. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει εκτεταμένη χαλάρωση του λαιμού γίνεται ταυτόχρονα και ένα μίνι λίφτινγκ λαιμού.

 

Σε ποιους απευθύνεται το Ponytail Lift;

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για το Ponytail Lift και σε ποιους βρίσκει πεδίο εφαρμογής η τεχνική αυτή; Η θέση των φρυδιών και η γωνία των ματιών μας μπορεί με τα χρόνια να κατεβαίνει, ωστόσο είναι γενετικά προκαθορισμένη και σε κάποιους ανθρώπους από νεαρή ηλικία τα φρύδια βρίσκονται πιο χαμηλά και η γωνία των ματιών κοιτάζει προς τα κάτω, δίνοντας μια πιο θλιμμένη εικόνα. Άρα το βασικό κομμάτι του Ponytail Lift που αφορά στο μέτωπο δεν έχει ουσιαστικά ηλικιακό όριο και μπορεί να εφαρμοστεί και σε πολύ μικρές ηλικίες. Εάν αυτό γίνει μεμονωμένα, πρόκειται για τη διόρθωση γνωστή ως Foxy eye ή Cat eye.

Το κάτω μέρος του Ponytail Lift, που αφορά στο οβάλ του προσώπου, εφαρμόζεται όταν αρχίζει να υπάρχει χαλάρωση στην περιοχή της κάτω γνάθου και του λαιμού και αφορά συνήθως ηλικίες 35-50 ετών. Όσον αφορά στον λαιμό έχει τις ίδιες ενδείξεις όπως και στο κλασικό λίφτινγκ, που σημαίνει ότι χρειάζεται συνήθως μετά τα 45-50. Ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος και την απώλεια όγκου, επιλέγουμε τις επιπλέον εφαρμογές λίπους και Laser.

Σε πιο μεγάλες ηλικίες με έντονη χαλάρωση του δέρματος είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ένα κλασικό λίφτινγκ παρειών και τραχήλου, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί και πάλι με το ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου και φρυδιών.

Ponytail Lift


Ποια τα πλεονεκτήματα του
Ponytail Lift;

Το βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η πλήρης απουσία ορατών ουλών. Οι μικρές τομές που χρειάζονται για το ενδοσκοπικό λίφτινγκ τοποθετούνται στο τριχωτό της κεφαλής κοντά στους κροτάφους και για το οβάλ του προσώπου κοντά στο αυτί, ενώ χάνονται τελείως μετά από μερικούς μήνες. Δεν αφαιρείται καθόλου δέρμα, όπως γίνεται στο κλασικό λίφτινγκ προσώπου και έτσι αποφεύγεται τελείως η ουλή κοντά στο αυτί. Επίσης, η διόρθωση γίνεται με πολύ μεγάλη ακρίβεια και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η εύκολη αποθεραπεία. Σε αντίθεση με το κλασικό λίφτινγκ, που απαιτεί αρκετούς μήνες για την πλήρη επάνοδο του προσώπου, στο λίφτινγκ Ponytail η αποθεραπεία διαρκεί πολύ λιγότερο, μόλις μερικές εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ταχύτερη επιστροφή στην εργασία και την καθημερινότητα.

Τέλος, το πλεονέκτημα του ενδοσκοπικού λίφτινγκ μετώπου, που περιλαμβάνεται ως τεχνική στο Ponytail Lift, είναι ότι παρέχει ένα αποτέλεσμα που παραμένει σχεδόν εφ’ όρου ζωής.  Η αλλαγή της σχέσης μεταξύ του επιπέδου των φρυδιών και των ματιών συμβάλλει στο να βελτιωθεί σημαντικά το βλέμμα και μαζί και όλο το πρόσωπο. Στο μέσο και κάτω τριτημόριο του προσώπου η διάρκεια του αποτελέσματος είναι συνήθως 5-10 χρόνια και ουσιαστικά καλύπτει τους ασθενείς που δεν είναι ακόμα έτοιμοι για το κλασικό λίφτινγκ προσώπου.

 

Γιατί να επιλέξω Ponytail Lift;

Οι επιλογές που έχει κανείς σήμερα για την αντιγήρανση του προσώπου είναι αμέτρητες, πολλές φορές όμως και παραπλανητικές. Γιατί να επιλέξει λοιπόν μια γυναίκα ή ένας άνδρας το Ponytail Lift και όχι για παράδειγμα το κλασικό λίφτινγκ ή άλλες μη επεμβατικές τεχνικές, όπως νήματα, ενέσιμες θεραπείες με υαλουρονικό ή μηχανήματα σύσφιξης;

Για να απαντήσουμε την ερώτηση αυτή πρέπει πρώτα να αποδεχτούμε πως για κάθε ιατρική πράξη τίθεται πρώτα μια διάγνωση και μια ιατρική ένδειξη. Μια αισθητική παρέμβαση όπως το Ponytail Lift ακολουθεί τις ίδιες αρχές, δηλαδή έχει συγκεκριμένες ιατρικές ενδείξεις, οι οποίες μάλιστα προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες, προσωπικές και κοινωνικές του κάθε ανθρώπου. Το Ponytail Lift απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους με έντονη κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα, που θέλουν να δείχνουν ξεκούραστοι, αλλά δεν μπορούν να αφιερώσουν πολύ χρόνο για αποθεραπεία. Θέλουν να παραμείνουν φυσικοί, αλλά παράλληλα να πετύχουν ένα αποτέλεσμα δοκιμασμένο, σίγουρο και με διάρκεια, που δεν θα χρειάζεται διαρκή συντήρηση.

Το βλέμμα μας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του προσώπου μας. Όταν αυτή η περιοχή είναι ξεκούραστη, όλο το πρόσωπο λάμπει. Πλέον, με το Ponytail Lift, εκτός από το βλέμμα, μπορούμε να πετύχουμε πολλαπλές βελτιώσεις του προσώπου, ώστε η ξεκούραστη και λαμπερή όψη να τονιστεί ακόμα περισσότερο και να γυρίσουμε έτσι φυσικά και χωρίς κόπο πίσω στον… χρόνο.

 

Ponytail Lift

INFO!

Δρ Πρόδρομος Παπαϊωάννου

Πλαστικός Χειρουργός