Το REZUM είναι μια καινοτόμα θεραπεία για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη, που καταργεί το νυστέρι, εκμηδενίζει την αιμορραγία και βάζει τέλος σε παρενέργειες όπως η στυτική δυσλειτουργία και η ακράτεια. Υπεύθυνη για τον ερχομό της πρωτοποριακής αυτής μεθόδου στην Ελλάδα είναι η ομάδα ουρολόγων U4U, με επικεφαλής τον χειρουργό ουρολόγο, Δρα Ανδρέα Ανδρέου, που ήταν και η πρώτη πιστοποιημένη στη χώρα για την εφαρμογή της, η πρώτη δηλαδή που εκπαιδεύτηκε σε αυτή και την εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία.

 

Δεν είναι τυχαίο πως η ομάδα ουρολόγων U4U έχει χειριστεί τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημη καταγραφή, ενώ ο χειρουργός ουρολόγος, Δρ Ανδρέας Ανδρέου, είναι ο μοναδικός εκπαιδευτής (proctor) της επίσημης αμερικάνικης εταιρείας Boston Scientific για το REZUM στη χώρα μας. Μάλιστα, η U4U είναι η μόνη ομάδα ουρολόγων που δίνει στους ασθενείς της πιστοποίηση με τον ειδικό αριθμό γνησιότητας της συσκευής REZUM που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για εκείνους.

 

Η εκπαίδευση, η πιστοποίηση, η εξειδίκευση, η εμπειρία και η αντιμετώπιση πληθώρας περιστατικών με επιτυχή έκβαση από τη U4U είναι οι λόγοι από τους οποίους πηγάζει η εμπιστοσύνη που δείχνουν στην ομάδα ουρολόγων όλο και περισσότεροι ασθενείς με Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη. Άλλωστε, η μέθοδος REZUM φέρει πλέον την υπογραφή της U4U μέσα από τις δεκάδες περιπτώσεις που έχει χειριστεί και τους δεκάδες ασθενείς που βρήκαν ανακούφιση και ανέκτησαν την ποιότητα της ζωής τους χάρη στην επαναστατική αυτή μη επεμβατική θεραπευτική μέθοδο για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη.

 

Τι είναι το REZUM και πώς ευνοεί τον ασθενή

Τι είναι όμως το REZUM και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του έναντι των κλασικών μεθόδων αντιμετώπισης της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη; Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος έγχυσης ατμού μέσω της ουρήθρας στον υπερτροφικό προστάτη αξιοποιεί τη φυσική ενέργεια που αποθηκεύεται σε λίγες σταγόνες νερού για να συρρικνώσει την υπερπλασία. Βασισμένη στις θερμοδυναμικές ιδιότητες του νερού στοχεύει στον διογκωμένο προστάτη και νεκρώνει τα πάσχοντα κύτταρα, χωρίς να επηρεάζει τους παράπλευρους ιστούς. Χωρίς τομές, χωρίς γενική αναισθησία, επιτρέπει στον ασθενή να επανέλθει στην καθημερινότητά του την ίδια ημέρα, διατηρώντας ανέπαφη τη λειτουργία της στύσης και βελτιώνοντας την ούρηση, δύο λειτουργίες που κινδύνευαν στις κλασικές χειρουργικές επεμβάσεις.

 

REZUM

Το σύστημα που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή της θεραπείας REZUM αποτελείται από μια γεννήτρια ραδιοσυχνοτήτων και μια συσκευή διουρηθρικής τροφοδότησης μίας χρήσης, που έχει ενσωματωμένο έναν κυστεοσκοπικό φακό 30 μοιρών. Ένα κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων παράγει θερμική ενέργεια με τη μορφή υδρατμών οι οποίοι μεταφέρονται μέσω μιας βελόνας στη διουρηθρική συσκευή. Όταν ο αποστειρωμένος υδρατμός φτάνει στον ιστό, όλη η αποθηκευμένη ενέργεια απελευθερώνεται, ενώ η αλλαγή σε υγρή μορφή έχει ως αποτέλεσμα να διαχέεται ενέργεια στις μεμβράνες των κυττάρων του υπό στόχευση ιστού, προκαλώντας αυτόματη νέκρωσή τους.

 

Το REZUM έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό, χωρίς να είναι επεμβατικό και μάλιστα με πολλά οφέλη για τον ασθενή, καθώς βάζει τέλος στα φάρμακα και τις παρενέργειές τους, αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, με άμεση ανακούφιση εντός δύο εβδομάδων, διατηρεί τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα, δεν απαιτεί μόνιμο εμφύτευμα, δεν χρειάζεται γενική αναισθησία, διενεργείται σε ένα σύντομο ραντεβού ακόμα και στο ιατρείο του ουρολόγου, ενώ επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες ακόμα και την ίδια ημέρα. Ενδείκνυται για άντρες άνω των 50 ετών με δυσουρικά συμπτώματα και όγκο προστάτη από 30 έως 80 κυβικά εκατοστά, ενώ είναι επίσης ιδανική για την αντιμετώπιση του προστάτη με υπερπλασία στην κεντρική ζώνη ή και στον μέσο λοβό.

 

Η θεραπεία REZUM είναι μια high end τεχνική στο πεδίο των θεραπευτικών μεθόδων της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη που στις ΗΠΑ εφαρμόζεται εδώ και πάνω από 5 χρόνια με έγκριση από το FDA και με εξαιρετικά αποτελέσματα, στην Αγγλία αποζημιώνεται από το Εθνικό σύστημα υγείας NHS και αποτελεί επίσημη ένδειξη για τη θεραπεία της υπερπλασίας προστάτη, ενώ στην Ελλάδα έχει τη σφραγίδα της U4U, δηλαδή το καλύτερο εχέγγυο για την αποτελεσματική και ασφαλή εφαρμογή της.

 

προστάτη

INFO!

Ανδρέας Ανδρέου, χειρουργός-ουρολόγος,
Επιστημονικός υπεύθυνος της U4U PRECISION UROLOGY,
Διευθυντής Β’ Ουρολογικής Κλινικής Ιατρικού Διαβαλκανικού
Συνεργάτης Κλινικής Ιατρικού Ψυχικού