*Των Σπύρου Καμπάνταη, Παναγιώτη Δημόπουλου, Γεώργιου Καρύδα (εξειδικευμένη ομάδα χειρουργικής ουρολογίας UroSurg)

 

Το Rezūm είναι μια νέα θεραπεία, κατάλληλη για την πλειονότητα των ανδρών που πάσχουν από συμπτώματα καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Η υπερπλασία ή αλλιώς υπερτροφία του προστάτη προκαλεί συμπτώματα διαταραχής ούρησης, όπως μειωμένη ροή ούρων, συχνουρία, επιτακτικότητα και νυκτουρία, επιφέροντας έτσι σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και στην υγεία του άνδρα.

Η θεραπεία Rezūm, που υποστηρίζεται από το ινστιτούτο της Μεγάλης Βρετανίας NICE (The National Institute of Clinical Excellence), πραγματοποιείται σε μία ημέρα χωρίς να απαιτείται νυχτερινή νοσηλεία. Είναι δε η μόνη θεραπευτική μέθοδος με πλήρη διατήρηση του οργάνου και ενδείκνυται κυρίως για τους άνδρες που θέλουν να κρατήσουν ανεπηρέαστη τη σεξουαλική τους ζωή.

Συσκευή Rezūm
Συσκευή Rezūm


Τι είναι το Rezūm;

Η θεραπεία Rezūm επιτυγχάνεται μέσω μιας γεννήτριας ραδιοσυχνοτήτων και μιας συσκευής διοχέτευσης ενέργειας υδρατμών στον προστατικό ιστό, ο οποίος προκαλεί τα συμπτώματα υπερπλασίας του προστάτη.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Απελευθέρωση ενέργειας υδρατμών εντός 9 δευτερολέπτων στον προστάτη.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Απελευθέρωση ενέργειας υδρατμών εντός 9 δευτερολέπτων στον προστάτη

Η διαδικασία πραγματοποιείται αναίμακτα μέσω της ουρήθρας. Ως αποτέλεσμα έχουμε τη συρρίκνωση του προστάτη χωρίς να επηρεάζονται τα ζωτικά σημεία του οργάνου.

Συρρίκνωση προστάτη 3 μήνες μετά τη θεραπεία
Συρρίκνωση προστάτη 3 μήνες μετά τη θεραπεία


Πλεονεκτήματα θεραπείας Rez
ūm

Τα πλεονεκτήματα της εν λόγω θεραπευτικής μεθόδου είναι τα ακόλουθα:

  • Διατήρηση αναλλοίωτης σεξουαλικής ζωής, χωρίς να επηρεάζεται στο 95% των ασθενών η εκσπερμάτιση (ανεπιθύμητη ενέργεια όλων των άλλων χειρουργικών τεχνικών)
  • Σημαντική βελτίωση συμπτωμάτων καλοήθους υπερπλασίας προστάτη
  • Γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα
  • Ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες
  • Δεν επηρεάζεται η εγκράτεια των ούρων
  • Καλή εναλλακτική έναντι της φαρμακευτικής αγωγής
  • Μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία ή μέθη χωρίς να απαιτείται γενική αναισθησία
  • Δεν απαιτείται νοσηλεία

 

Το Rezūm έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα συμπτώματα ούρησης για πολλούς άνδρες που έχουν διαγνωστεί με διογκωμένο προστάτη ή καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Επιπλέον, μειώνει το μέγεθος του προστάτη κατά περίπου 30%. Η διάρκεια διατήρησης του αποτελέσματος είναι, επιβεβαιωμένα, μία πενταετία, με σαφή ανωτερότητα έναντι της φαρμακευτικής αγωγής και ταυτόχρονη αποφυγή των ανεπιθύμητων ενεργειών των φαρμάκων. Μόνο ένα 5% των ασθενών θα χρειαστεί συμπληρωματική θεραπεία στην πενταετία.

 

rezum θεραπεία

 

Κλινική Άγιος Λουκάς

INFO!

Κλινική “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ”
55236 Πανόραμα
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 390942
Φ. 2310 341828
www.klinikiagiosloukas.gr