Πρόκειται για μια πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, χωρίς νυστέρι, χωρίς μετεγχειρητικό πόνο, χωρίς επιπλοκές

 

*των Απόστολου και Γιώργου Λαμπανάρη, χειρουργών ουρολόγων

 

Έχουν τη δύναμη μερικές σταγόνες νερού να θεραπεύσουν την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη σε λίγα μόνο λεπτά, απαλλάσσοντας τον ασθενή από τα ενοχλητικά συμπτώματά της χωρίς επώδυνα χειρουργεία; Μπορεί να μοιάζει με επιστημονική φαντασία, είναι όμως δυνατό. Η δύναμη των υδρατμών τίθεται εδώ και λίγα χρόνια στην υπηρεσία της θεραπείας της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη, σε μια πρωτοποριακή θεραπευτική τεχνική που ακούει στο όνομα Rezum και έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην ουρολογία. Πρόκειται για μια επαναστατική, ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, χωρίς νυστέρι, χωρίς μετεγχειρητικό πόνο, χωρίς επιπλοκές, που θεραπεύει την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη και μάλιστα χωρίς να επηρεάζει τη στύση και την εκσπερμάτιση, δύο ζωτικές για τον άνδρα λειτουργίες, που με τις κλασικές τεχνικές κινδυνεύουν.

Η Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη είναι μια πάθηση που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού. Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία πιέζεται η ουροδόχος κύστη και δυσχεραίνεται η λειτουργία της ουρήθρας, με συνέπεια ακόμα και σοβαρές νεφρικές διαταραχές, αφού οι τοξίνες των ούρων δεν αποβάλλονται από το σώμα.

Rezum: Η δύναμη των υδρατμών «νικά» την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη

Η δύναμη των υδρατμών

Η Rezum αξιοποιεί τις θερμοδυναμικές ιδιότητες του νερού και δη τη θερμική ενέργεια των υδρατμών, κατευθύνοντάς τους στοχευμένα στην υπερπλασία, με τον προστάτη να συρρικνώνεται και τα πάσχοντα κύτταρα του ιστού να νεκρώνονται, χωρίς να επηρεάζονται οι παρακείμενες δομές. Ειδικότερα, η έγχυση του ατμού γίνεται μέσω της ουρήθρας και όταν αυτός φτάνει στην υπερπλασία απελευθερώνει τη συσσωρευμένη του ενέργεια μέσω της συμπύκνωσης των υδρατμών μετά την επαφή τους με τον ιστό που έχει τη θερμοκρασία του σώματος. Η ενέργεια που εκλύεται με αυτή την αλλαγή σε υγρή μορφή καταστρέφει αυτόματα τα πάσχοντα κύτταρα στην υπό στόχευση περιοχή.

Αρκεί μάλιστα η ενέργεια μερικών σταγόνων νερού, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο μετεγχειρητικό στάδιο ο ιστός που έχει υποβληθεί σε θεραπεία απορροφάται σταδιακά, με αποτέλεσμα ο προστάτης να συρρικνώνεται και μαζί και τα συμπτώματα της Καλοήθους Υπερπλασίας του αδένα.

Η επαναστατική αυτή μέθοδος  ενδείκνυται για άντρες άνω των 50 ετών με όγκο προστάτη 30-80 κυβικά εκατοστά, ενώ συνιστάται για την αντιμετώπιση του προστάτη με υπερπλασία στην κεντρική ζώνη ή και στον μέσο λοβό.

Υπερπλασία

Γιατί Rezum;

Η καινοτόμα αυτή μη επεμβατική μέθοδος έχει φέρει πραγματική επανάσταση, καθώς συνοδεύεται από μια σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων για τον ασθενή σε σχέση με τις κλασικές τεχνικές:

Δεν έχει τομές και δεν απαιτεί γενική αναισθησία

-Γίνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη

-Είναι μια ασφαλής και σύντομη, μόλις ολίγων λεπτών, διαδικασία

-Δεν επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις στον ασθενή, αφού δεν έχει επιπλοκές

Εκμηδενίζει τον μετεγχειρητικό πόνο, απουσία τομών και τραύματος

-Εξασφαλίζει την αυθημερόν επιστροφή του ασθενή στο σπίτι και στις καθημερινές του δραστηριότητες

-Βάζει τέλος στα φάρμακα και τις παρενέργειές τους

Διατηρεί πλήρως τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα

Βελτιώνει τη διαδικασία της ούρησης

-Οι ασθενείς στην πλειονότητά τους βλέπουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους εντός δύο εβδομάδων

-Δεν απαιτεί μόνιμο εμφύτευμα

 

Ο χειρουργοί-ουρολόγοι Δρ Απόστολος Λαμπανάρης και Δρ Γιώργος Λαμπανάρης, με περισσότερα από 5.000 χειρουργεία στο ιστορικό τους, είναι πιστοποιημένοι στη συγκεκριμένη σύγχρονη τεχνική, την οποία εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

 

Υπερπλασία

INFO!

Απόστολος Λαμπανάρης

Χειρουργός Ουρολόγος

Υπερπλασία

Γιώργος Λαμπανάρης

Χειρουργός Ουρολόγος

ourologos-thessaloniki.gr