Τις ιδανικότερες συνθήκες για τη διενέργεια του Stress Echo, γνωστού ως δυναμικού ηχοκαρδιογραφήματος, δημιουργεί το διαγνωστικό κέντρο Euromedica Πύλη Αξιού στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας στους εξεταζομένους μια εξέταση υψηλής διαγνωστικής ακρίβειας για την υγεία της καρδιάς με τη συνδρομή του πλέον σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και του εξειδικευμένου επιστημονικού του προσωπικού.

 

Τι είναι το Stress Echo

Το Stress Echo είναι μια εξειδικευμένη τεχνική που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της στεφανιαίας νόσου και την εκτίμηση της καρδιακής λειτουργίας, απεικονίζοντας την καρδιά σε συνθήκες stress. Επιλέγεται για ασθενείς με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου (π.χ. διαβήτης, υπέρταση, κληρονομικό ιστορικό κ.α.) ή ασθενείς με ήδη γνωστή στεφανιαία νόσο (μπαλονάκι-stent, bypass, παλαιό έμφραγμα του μυοκαρδίου), ενώ ενδείκνυται και για άτομα που δεν μπορούν να περπατήσουν γρήγορα σε κυλιόμενο διάδρομο ή έχουν αλλαγές στο ηλεκτροκαρδιογράφημα ηρεμίας. Μάλιστα, έναντι του test κοπώσεως η εν λόγω εξέταση εμφανίζει πολύ υψηλότερη διαγνωστική ακρίβεια.

Η διαδικασία έχει ως εξής: ο εξεταζόμενος, ενώ βρίσκεται ξαπλωμένος, λαμβάνει μέσω φλεβοκαθετήρα ειδικό φάρμακο, τη δοβουταμίνη, με αποτέλεσμα την αύξηση των καρδιακών χτύπων, όπως θα συνέβαινε και στη διάρκεια έντονης άσκησης. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης διενεργείται ηχοκαρδιογράφημα, ώστε να παρακολουθείται η ανταπόκριση της καρδιάς, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει συνεχής καταγραφή ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Η εξέταση διαρκεί περίπου 30 λεπτά, όμως ο εξεταζόμενος παραμένει στον χώρο του ιατρείου για ακόμα 30 λεπτά μέχρι να επανέλθει η καρδιακή λειτουργία στα φυσιολογικά επίπεδα. Στη συνέχεια επιστρέφει στις δραστηριότητές του χωρίς κανέναν περιορισμό.

Stress Echo

Euromedica Πύλη Αξιού

Το πολυδύναμο κέντρο της Euromedica Πύλη Αξιού είναι ένα από τα παλαιότερα διαγνωστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, που δημιουργήθηκε με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχοντας στη διάθεσή του σύγχρονες διαγνωστικές τεχνολογίες και μεθόδους. Είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα χαμηλής ακτινοβολίας και ξεχωρίζει για την αξιόπιστη, αλλά κυρίως ανθρώπινη προσέγγιση που προσφέρει στους εξεταζομένους. Συνεργάζεται με εξειδικευμένους ακτινολόγους, μικροβιολόγους και καρδιολόγους, οι οποίοι έχουν διακριθεί στα πεδία τους λόγω εμπειρίας και ιδιαίτερης εξειδίκευσης.

Η Euromedica Πύλη Αξιού εδρεύει από το 2005 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πολυτεχνείου 31. Διαθέτει συνεργασίες με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, με τον ΕΟΠΥΥ και όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, όπως και με σχεδόν όλα τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης για τη διενέργεια ερευνητικών προγραμμάτων. Το κέντρο εφαρμόζει σύστημα ποιότητας πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015.

 

INFO!

Euromedica Πύλη Αξιού

Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 31, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54626

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 500777