Η επιστημονική αριστεία από την ομάδα της Ουρολογικής Ογκολογίας της U4U την αναδεικνύει ως την κορυφαία επιστημονική ομάδα στον χώρο της.

Έχοντας πολυετή εξειδίκευση στη θεραπεία ογκολογικών ασθενών και αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον καρκίνο σε οποιοδήποτε από τα όργανα του ουρογεννητικού συστήματος.

Μάλιστα, τα τελευταία πέντε χρόνια η ομάδα της U4U έχει διενεργήσει περισσότερα από 4.000 ογκολογικά χειρουργεία, με κάθε έναν ασθενή να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα, ανθρωποκεντρικά και με σεβασμό, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ιδιαιτερότητες του προβλήματός του και τις προτιμήσεις του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ουρολογικής ομάδας U4U, Δρ Ανδρέα Ανδρέου, οι θεραπευτικές επιλογές που προσφέρει βασίζονται πάντα στις τελευταίες εξελίξεις της Ουρολογίας, της Παθολογικής Ογκολογίας, της Ακτινολογίας και της Ακτινοθεραπευτικής, δηλαδή όλες τις κρίσιμες και απαραίτητες ειδικότητες που διαθέτουν την εμπειρία για να καθορίσουν το ενδεδειγμένο θεραπευτικό πλάνο του κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Τι είναι η Ογκολογική Ουρολογία;

Η Ογκολογική Ουρολογία αποτελεί μια υποειδικότητα της ουρολογίας η οποία απευθύνεται σε ασθενείς με καρκίνο σε κάποιο από τα όργανα του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος.

Ογκολογικό συμβούλιο

Για κάθε ασθενή συνεδριάζει η ομάδα Ουρολογικής Ογκολογίας της U4σε Ογκολογικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι και εξειδικευμένοι ιατροί: Ουρολόγος, Παθολόγος – Ογκολόγος,  Ακτινοθεραπευτής, Παθολογοανατόμος και Ακτινολόγος και αποφαίνεται για τις ενδεικνυόμενες επιλογές.

«Η ομάδα Ουρολογικής Ογκολογίας της U4έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια επιτυχώς διάφορους τύπους όγκων του ουροποιητικού και το γεννητικού συστήματος, όπως είναι ο καρκίνος του προστάτη, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης, ο καρκίνος των νεφρών και των επινεφριδίων, ο καρκίνος της νεφρικής πυέλου και των ουρητήρων, ο καρκίνος του όρχεος και ο καρκίνος του πέους», αναφέρει ο κ. Ανδρέου.

Παθήσεις και σύγχρονες θεραπείες

Ειδικότερα, αναφορικά με τον καρκίνο του όρχεος, η U4U είναι η μόνη στην Ελλάδα που πραγματοποιεί την απαιτητική επέμβαση της Ρομποτικής Οπισθοπεριτοναϊκής Λεμφαδενεκτομής σε συνεργασία με τον διεθνώς καταξιωμένο Γάλλο ουρολόγο Jean–Luc Hoepffner, ο οποίος έχει από τις μεγαλύτερες σειρές ασθενών διεθνώς στη συγκεκριμένη επέμβαση. Για σύνθετους καρκίνους όρχεων και για επιλεγμένα περιστατικά ο φάκελος του ασθενούς παρουσιάζεται στο ογκολογικό νοσοκομείο Bertonié της Bordeaux.

Παράλληλα, η U4U διαθέτει εξειδίκευση στη ριζική προστατεκτομή για τη θεραπεία του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη. Η επέμβαση μπορεί να διενεργηθεί με κλασικό «ανοιχτό» χειρουργείο, λαπαροσκοπικά, αλλά και με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci, που αποτελεί την πλέον σύγχρονη και ασφαλή μέθοδο. Επιπλέον, η ομάδα εφαρμόζει τη νέα τεχνολογία Robotic HIFU Focal One, η οποία έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις και δυνατότητες στην εντοπισμένη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα των παλαιότερων τεχνικών και ταυτόχρονα μειώνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες επιπλοκών όπως η ακράτεια ούρων ή η στυτική δυσλειτουργία.

Για την αντιμετώπιση του τοπικά προχωρημένου καρκίνου του πέους, η βουβωνική λεμφαδενεκτομή αποτελεί τη μοναδική θεραπευτική επιλογή με στόχο την ίαση, με τη ρομποτική μέθοδο να αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο.  Νέες τεχνικές εφαρμόζονται επίσης και για τη θεραπεία του καρκίνου των νεφρών, των επινεφριδίων και της ουροδόχου κύστης, όπου η λαπαροσκόπηση και η ρομποτική χειρουργική έχουν αποτελούν θεραπείες πρώτης εκλογής για την αντιμετώπιση των εν λόγω όγκων.

Η ομάδα της Ουρολογικής Ογκολογίας της U4U, με επιστημονικό υπεύθυνο τον χειρουργό ουρολόγο Δρα Ανδρέα Ανδρέου καισυνεργάτητον ειδικό στην Ολιστική Ογκολογία, Ογκολόγο MD MSc, Δημήτρη Καραχάλιο, δραστηριοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, έχοντας στη διάθεσή της κορυφαίες εγκαταστάσεις και υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό αιχμής εφάμιλλο με μεγάλα κέντρα του εξωτερικού.

«Με εμπειρία, εξειδίκευση και σεβασμό η ουρολογική ομάδα της U4U παρέχει υπηρεσίες που απευθύνονται σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν ογκολογικά προβλήματα», σημειώνει ο κ. Ανδρέου.

MoLEP

INFO!

Δρ Ανδρέας Ανδρέου

Χειρουργός Ουρολόγος

*Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Health More, τεύχος 9