Η Επιστημονική Αριστεία από την ομάδα της Ουρολογικής Ογκολογίας της U4την αναδεικνύει ως την κορυφαία επιστημονική ομάδα στο χώρο της. Έχοντας πολυετή εξειδίκευση στη θεραπεία ογκολογικών ασθενών και αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον καρκίνο σε οποιοδήποτε από τα όργανα του ουρογεννητικού συστήματος.

Μάλιστα, τα τελευταία πέντε χρόνια η ομάδα της U4U έχει διενεργήσει περισσότερα από 4.000 ογκολογικά χειρουργεία, με κάθε έναν ασθενή να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα, ανθρωποκεντρικά και με σεβασμό, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ιδιαιτερότητες του προβλήματός του και τις προτιμήσεις του.

Οι θεραπευτικές επιλογές που προσφέρει βασίζονται πάντα στις τελευταίες εξελίξεις της Ουρολογίας, της Παθολογικής Ογκολογίας, της Ακτινολογίας και της Ακτινοθεραπευτικής, δηλαδή όλες τις κρίσιμες και απαραίτητες ειδικότητες που διαθέτουν την εμπειρία για να καθορίσουν το ενδεδειγμένο θεραπευτικό πλάνο του κάθε ασθενούς ξεχωριστά. Για κάθε ασθενή συνεδριάζει η ομάδα Ουρολογικής Ογκολογίας της U4σε Ογκολογικό Συμβούλιοστο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι και εξειδικευμένοι ιατροί: Ουρολόγος, Παθολόγος – Ογκολόγος,  Ακτινοθεραπευτής, Παθολογοανατόμος και Ακτινολόγος και αποφαίνεται για τις ενδεικνυόμενες επιλογές.

Η ομάδα Ουρολογικής Ογκολογίας τηςU4έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια επιτυχώς διάφορους τύπους όγκων του ουροποιητικού και το γεννητικού συστήματος, όπως είναι ο καρκίνος του προστάτη, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης, ο καρκίνος των νεφρών και των επινεφριδίων, ο καρκίνος της νεφρικής πυέλου και των ουρητήρων, ο καρκίνος του όρχεος και ο καρκίνος του πέους.

Ειδικότερα, αναφορικά με τον καρκίνο του όρχεος, η U4U είναι η μόνη στην Ελλάδα που πραγματοποιεί την απαιτητική επέμβαση της Ρομποτικής Οπισθοπεριτοναϊκής Λεμφαδενεκτομής σε συνεργασία με τον διεθνώς καταξιωμένο Γάλλο ουρολόγο Jean–Luc Hoepffner, ο οποίος έχει από τις μεγαλύτερες σειρές ασθενών διεθνώς στη συγκεκριμένη επέμβαση. Για σύνθετους καρκίνους όρχεων και για επιλεγμένα περιστατικά ο φάκελος του ασθενούς παρουσιάζεται στο ογκολογικό νοσοκομείο Bertonié της Bordeaux.

U4U: Οι ειδικοί στην ουρολογική ογκολογία
Ο Α. Ανδρέου

Η ομάδα της Ουρολογικής Ογκολογίας της U4U, με επιστημονικό υπεύθυνο τον χειρουργό ουρολόγο δρα Ανδρέα Ανδρέου, δραστηριοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, έχοντας στη διάθεσή της κορυφαίες εγκαταστάσεις και υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό αιχμής εφάμιλλο με μεγάλα κέντρα του εξωτερικού.

INFO: U4U