Πρόσκληση στο virtual Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας (AAD), ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια δερματολογίας παγκοσμίως, όπου συγκεντρώνονται πάνω από 20.000 γιατροί από περισσότερες από 30 χώρες, απευθύνουν τα Εργαστήρια Vichy. Φέτος, κατ’ εξαίρεση, το Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, την Τρίτη 30 Ιουνίου, στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Κατά τη διάρκειά του τα Εργαστήρια Vichy θα παρουσιάσουν 7 e-posters σχετικά με τις πιο πρόσφατες έρευνες, με θέματα το εκθεσίωμα και τη γήρανση του δέρματος, το ιαματικό ηφαιστειακό νερό Vichy, Mineral 89 και τον δερματικό φραγμό, αλλά και το διορθωτικό μακιγιάζ και την ποιότητα ζωής ασθενών. Στόχος είναι να καταδείξουν την εμπειρογνωμοσύνη της μάρκας στην επιστήμη του εκθεσιώματος  και τη σημαντική συμβολή της στη διαχείριση του δερματικού φραγμού και τη γήρανση του δέρματος.

 

Η γνώση της Vichy για το Εκθεσίωμα στο virtual Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τα Εργαστήρια Vichy, η μοναδικότητά τους έγκειται στην κατανόηση του εκθεσιώματος. Χάρη στα 40 χρόνια ερευνών, κατάφεραν να κατανοήσουν σε βάθος τις συνδυαστικές επιπτώσεις των παραγόντων του εκθεσιώματος στο δέρμα, από τους μηχανισμούς υποβάθμισης του δερματικού φραγμού μέχρι τη μακροπρόθεσμη επίδραση στη γήρανση του δέρματος. Το εκθεσίωμα του δέρματος περιλαμβάνει ποικίλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως είναι η ακτινοβολία UV, οι κλιματικές συνθήκες (ζέστη και υγρασία) και η ρύπανση, ενδογενείς παράγοντες, όπως το στρες, η έλλειψη ύπνου και η διατροφή, καθώς και ορμονικούς παράγοντες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στον δερματικό φραγμό, να πυροδοτήσουν δερματικές παθήσεις ή να επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.

Με την ευκαιρία του Συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, τα Εργαστήρια Vichy θα απονείμουν για 5η φορά Επιχορηγήσεις για το Εκθεσίωμα, με στόχο την υποστήριξη της έρευνας στον τομέα αυτό. Φέτος, η Vichy αποφάσισε να τριπλασιάσει την ερευνητική αυτή ενίσχυση, προσφέροντας 3 επιχορηγήσεις των 15.000 ευρώ έκαστη  για τρεις διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν την επόμενη χρονιά, στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας για το 2021.